Monica Iacob-Ridzi: „Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document”

Deputatul Monica Iacob-Ridzi este de parere ca solutia pronuntata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie este netemeinica.
Monica iacob-Ridzi isi exprima punctul de vedere vis-a-vis de sentinta data de magistrati intr-o declaratie de presa pe care o prezentam integral, in continuare.
“Apreciez solutia pronuntata de instanta de fond ca fiind profund netemeinica in lumina probelor administrate de catre mine in cursul judecatii.
Cum este posibil sa condamni un ministru pentru ca ar fi abuzat de functie si ca ar fi platit unor societati comerciale niste bani, in conditiile in care s-au depus documente in instanta din care reiese ca ministrul in functie nu a dispus aceste plati prin semnarea ordonantarilor de plata?
Cum este posibil sa condamni pe cineva pentru abuz in functie facut cu intentie cat timp au fost martori si coinculpati care au spus (in interceptarile procurorilor), textual “Deci, chestiunea este ca ea (Iacob-Ridzi Monica Maria- n.n.) NU stie ca s-a facut pe genunchi treaba ! Tu poti intelege chestia asta?! Ea nu stie cum s-a facut, ea stie ca s-a facut!”?
Cum poate fi condamnat cineva pentru existenta unui prejudiciu despre care expertiza financiar-contabila dispusa de catre instanta a concluzionat ca nu exista?
Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegala a unor contracte in contextul in care nu ministrul decide acest fapt, in contextul in care ANRMAP a consiliat MTS in legatura cu procedurile adoptate – atribuire directa – pentru ca, ulterior, printr-un raport, aceeasi institutie a statului sa aprecieze ca toate procedurile de achizitie au fost respectate?
Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document si, in plus, si-a delegat in scris prin ordin toate atributiile legate de organizarea propriu-zisa a evenimentelor?
Cum poate fi condamnata o persoana pentru stergerea unor mailuri in conditiile in care exista declaratii ale unor martori si coinculpati care recunosc faptul ca o asemenea fapta nu s-a comis din dispozitia ei?
Din pacate eu nu am un raspuns la toate aceste intrebari si nici la altele similare.
Voi declara, prin avocatii mei, recurs impotriva acestei sentinte penale si sper ca instanta superioara sa se aplece asupra limitelor si responsabilitatilor functiei de ministru in lumina probelor din dosar”, a declarat deputatul Monica Iacob-Ridzi.

3 comentarii la „Monica Iacob-Ridzi: „Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document”

 • 27 ianuarie 2014 la 23:56
  Permalink

  Sper din tot sufletul sa nu fie condamnata. Cred si sunt convinsa ca nu este vinovata de acuzatiile care i se aduc. Nu imi pare rau ca am votat-o si sincer sunt revoltata ca nu se tine cont de dovezile nevinovatiei ei.

  Răspunde
 • 28 ianuarie 2014 la 10:19
  Permalink

  Monica Iacob Ridzi este aleasa noastra in parlament.

  Răspunde
 • 28 ianuarie 2014 la 11:16
  Permalink

  Nu am nici un avantaj material dimpotriva si familia mea a fost o victima a sistemului .Am facut politica crezand ca voi putea schimba ceva,inspecial mentalitatea oamenilor. Stiu ce se intampla in intriorul partidelor politice.Am jurat ca nu voi mai face politica. Stiu ca si Monica este o victima a naivitatii sale.A purtat o palarie prea mare pentru ea .Ma gandesc ca este mama a doi copii mici .Iar alti colegii de partid ai ei ,perfizi si rafinati sunt binemersi .Ei ar trebui sa fie cercetati si condamnati. Am dreptul sa am compasiune pentru ea chiar daca nu aprob toate actiunile ei,dimpotriva unele chiar le dezaprob ca de exemplu sustinerea pentru Eba SI MULTE ALTELE.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.