Un cioban in varsta de 60 de ani, din Petrosani, a fost gasit mort in coliba sa din munte, de o cunostinta care urcase sa ii duca de mancare. Politistii au cerut ajutorul salvamontistilor pentru a-i aduce trupul la Medicina Legala. Barbatul a urcat in urma cu doua saptamani la coliba sa din zona Magura – Masivul Parang ca sa aiba grija de animalele pe care le detine familia lui.

Luni dimineata, sotia lui i-a trimis mancare printr-o cunostinta, un barbat de 42 de ani, insa acesta a facut o descoperire macabra. Batranul zacea fara viata in coliba din munte, iar sotia lui a alertat imediat autoritatile.

„Din examinarea corpului, nu s-au constatat urme de violenta. Probabil este vorba despre o moarte naturala, insa cauza decesului va fi stabilita de medicii legisti, dupa efectuarea necropsiei”, a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara. Cadavrul barbatului a fost adus din munte de 4 salvamontisti de la Serviciul Salvamont Petrosani –  dotati cu achii, achii cu role si franghii – in conditiile in care la munte stratul de zapada este inca foarte mare.

Carmen Cosman