Haralambie Vochitoiu va fi uns astazi presedintele PP-DD Hunedoara. Acesta spune ca multi l-au urmat, printre care – a confirmat – si fostul vicepresedinte PSD, Dorina Plescan si consilierului local Doina Popescu.

Vineri, seara tarziu, s-a stabilit: Haralambie Vochitoiu presedintele filialei judetene a Partidului Poporului – Dan Diaconescu. Multi banuiau avand in vedere ascensiunea partidului si experienta lui Vochitoiu.

Sambata, la conferinta de presa a PP-DD a uneiei dintre cele doua filiale judetene, de la Petrosani, ne-am asteptat ca noul presedinte sa fie prezentat. Raj Tunaru, liderul PP Valea Jiului, a recunoscut ca au fost discutii de principiu, pentru numirea fostului presedinte al PSD Petrosani, Haralambie Vochitoi, in fruntea judetului, dar ca numirea echipei judetene va fi numita oficial, luni (astazi – n.n.), in prezenta secretarului general al PP  si presedintele al acestui partid. Haralambie Vochitoiu a declarat ca sunt foarte multi cei care l-au urmat in PP, dar vor mai urma. Acesta a confirmat si numele fostului vicepresedinte al PSD Petrosani, Dorina Plescan si al consilierului local Doina Popescu. ”Sunt multi cei care au venit alaturi de mine. Nu as putea sa dau acum nume pentru ca sigur as omite dintre ei. Lasati-mi cateva zile si va voi spune.

Vreau sa precizez un lucru. Vreau sa fac ce face si presedintele Dan Diaconescu, adica o viata mai buna. Nu vrem sa facem circ, ci o viata mai buna. Sa avem oameni mai buni si sa facem lucruri mai bune. Echipa care a fost, a realizat o etapa foarte importanta, iar acum urmeaza consolidarea si structurarea in interior pentru a deveni o forta. Deci se trece la urmatoarea etapa. Avand in vedere ca am experienta si pregatirea necesara, alaturi de oamenii pe care i-am gasit aici si care vor mai veni, vom gasi solutii pentru a obtine voturile cetatenilor din judet”- a declarat Haralambie Vochitoiu.

Carcotasii i-au si gasit o porecla fostului presedinte PSD al Petrosaniului, actual lider PP – DD, ”Hary OTV”. In randul unei anumite parti a populatiei, porecla poate fi de mare impact.

Desi se spune ca Vochitoiu va fi candidatul PP pentru Consiliul Judetean, se stie ca acesta isi doreste sa ajunga senator.

Ca Haralambie Vochitoiu s-a orientat bine si ca oferta a fost atractiva o dovedeste cresterea acestui partid de la zi la zi. Vadit surprins de valurile de cetateni care vin in PP, Raj Tunaru pare ingrijorat. ”Inteleg ca suntem un partid nou pe scena politica si ca oamenii asi pun mari sperante in noi, ca suntem ultima solutie pentru ei, dar ma ingrijoreaza aceasta avalansa pentru ca este greu de gestionat intr-un timp atat de scurt cat a mai ramas pana la alegerile locale. Apoi constientizez responsabilitatea uriasa care o da o asemenea incredere a oamenilor” – a declarat Raj Tunaru, presedinte PP Valea Jiului.

Candidatul PP, pentru fotoliul de primar al Petrosaniului, Ion Toma, a precizat ca media pe zi este de 20 de persoane. ”Din toamna anului trecut, stau la partid intre oara 10,00 si 14,00 si va spun, este pelerinaj. Completeaza adeziuni,  isi spun pasurile, aflam cine sunt si de ce au venit in partid” – a declarat Ion Toma. Acesta si-a prezentat, sambata, modul de lucru si un program electoral, dar a facut mentiune ca daca va aparea intre timp un candidat mai bun, cu notorietate mai mare, el se va da la o parte.

Ileana Firtulescu