Deputatul PDL Alin Popoviciu vrea sa initieze un proiect de lege cu privire la castrarea chimica a pedofililor si monitorizarea acestora cu bratari electronice.

“In primul rand, cer ca un om dovedit a fi pedofil sa poata fi condamnat la inchisoare pe viata si ca pragul minim sa fie ridicat la cel putin 15-20 de ani de inchisoare. Apoi, in cazul eliberarii, respectivul sa poarte o bratara prin intermediul careia sa se stie unde se afla si ce face. Genul acesta de monitorizare exista si in Germania. Daca recidiveaza, trebuie castrat chimic. Acest lucru nu inseamna nimic altceva decat ca i se vor administra niste medicamente prin care i se stopeaza pornirile sexuale. Nu va pati nimic, atat doar ca viata lui sexuala ii va fi redusa la tacere”, a declarat Alin Popoviciu.

Proiectul privind combaterea pedofiliei va fi depus saptamana viitoare la Camera Deputatilor si va trebui sa obtina majoritatea voturilor senatorilor. Politicienii hunedoreni sunt si pro si contra unei astfel de pedepse, iar unii dintre ei cred ca pedofilii dovediti ar trebui sa aiba parte de suferinte mai grozave.

Senatorul PSD Cosmin Nicula s-a declarat revoltat de propunerea lui Popoviciu, mentionand ca procedeul castrarii chimice ar fi o pedeapsa prea mica pentru un pedofil. ”E o idee grozava si as propune ca primul castrat chimic sa fie chiar Popoviciu, pentru ca are diaree verbala care nu e buna pentru un politician. E o  pedeapsa prea mica pentru pedofili. Ce le-as face eu? Nu pot sa va spun, ca dupa aceea va interveni si CNN-ul sa ma intrebe si m-ar acuza ca incalc drepturile omului”, a declarat Nicula.

”Eu nu cunosc proiectul, dar in cazuri extreme se impun masuri extreme. Este o situatie mai complicata, dar pedofilii merita pedepsiti foarte drastic”, spune si deputatul PSD Cristian Resmerita.

In schimb, senatorul PDL Dorin Paran nu se arata foarte incantat de proiectul colegului de partid. ”Nu sustin asa ceva, pentru ca eu nu stiu ce inseamna

castrare chimica. Daca e o interventie fizica… Doamne fereste! Eu nu pot fi de acord cu asa ceva. Nu sunt edificat si nu pot fi de acord cu asa ceva”, este de parere Paran.

Deputatul PNL Mariana Campeanu spune ca sustine toate masurile care ar putea opri un pedofil: ”Eu sunt de acord cu orice pedeapsa pentru pedofili, orice ii poate opri sa mai faca rau copiilor”.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, se arata mai neindurator in privinta pedepsirii

pedofiliei. ”Eu nu sunt de acord cu castrarea chimica. Eu zic ca trebuie sa-i impuste. Ca boala tot exista. Agresivitatea tot ramane, daca strange un copil de gat? Nu e ca la motanii castrati, care se cumintesc, astia sunt mai agresivi, mai frustrati, ca sunt oameni. Eu zic ca daca i-a prins ca-s pedofili, gata cu ei, sa-i impuste, ca nu produc nimic pentru tara, tara produce pentru ei. Ei pot face rau copiilor si daca nu mai au ”obiectul” cu pricina. Tot asa e si cu dracu: toti se tem de el, dar nu l-a vazut nimeni”, declara Gheorghe Ile.

Dorel Schiopu, consilier local PRM la Vulcan, spune ca el sustine si castrarea chirurgicala: ”Eu sunt de acord chiar cu castrarea chirurgicala. Nicio pedeapsa nu este suficient de mare pentru un pedofil, pentru ca ei, prin ceea ce fac, distrug o fiinta pentru tot restul vietii ei. La ce amploare a a luat fenomenul in ultima vreme, nimic nu este suficient ca sa-i opreasca”.

”Eu propun castrarea cu barda, nu cea chimica. Si nu numai pentru pedofili, ci pentru violatori, in general. Daca nu ma insel, Stefan cel Mare avea un decret referitor la taierea ”spurcaciunii invartosate care se afla prin partile fatatoare ale femeii”. Deci eu sustin varianta mai drastica”, spune Daniel Moraru, consilier local PRM la Uricani.

Bogdan Timpau, deputat PNL, spune ca va vota un asemenea proiect cu doua maini: ”Eu, ca tata, nu pot decat sa incurajez un astfel de proiect. L-as vota cu doua maini”.

Anamaria NEDELCOFF