Fostul ministru al Muncii, hunedoreanul Gheorghe Barbu, care este acum secretar general al Camerei Deputatilor a ramas aproape pe strazi, dupa ce RAPPS a scos la licitatie apartamentul din zona Dorobanti pe care acesta il ocupa, ca locuinta de serviciu. La licitatia, destul de controversata, s-a prezentat un singur ofertant care a si achizitionat locuinta ocupata acum de Gheorghe Barbu.

Cu o suprafata de 95 de metri patrati, apartamentul are 3 camere, iar noul proprietar a scos din buzunar 123.000 de euro, adica aproximativ 1.300 de euro pe metrul patrat. Actualul chirias, Gheorghe Barbu, nu a vrut sa participe la licitatie si spune ca se va muta de acolo imediat ce i se va cere acest lucru. „In primul rand nu ma intereseaza sa am o casa in Bucuresti. In plus, pretul pentru care a fost scoasa la vanzare mi s-a parut prea mare.

Este o casa veche, construita in 1930 – 1940, la care nu s-au facut modernizari”, a explicat secretarul general al Camerei Deputatilor motivul pentru care nici macar nu s-a gandit sa liciteze.  Iar daca noii proprietari ii vor cere sa paraseasca locuinta, Barbu spune ca se va muta in alta casa ce apartine de RAPPS, la hotel ori isi va cauta un apartament cu chirie, asa cum fac si parlamentarii la ora actuala. „O sa gasesc o solutie, nu fac din acest lucru o problema majora”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

Carmen Cosman