Liderii coalitiei au decis in 12 martie ca salariile bugetarilor sa fie majorate incepand cu luna iunie, urmand ca Guvernul sa analizeze procentul cu care se va face majorarea. Functionarii si reprezentantii lor din Valea Jiului aplauda initiativa Executivului, insa considera ca aici nu este vorba de majorare, ci de o restituire. “Cu siguranta suntem multumiti. Insa, nu s-au marit salariile, ci s-a ajuns la sumele care ne-au fost diminuate cu acel 25 %. Practic, asa  se reintregeste”, ne-a declarat Daniel Visan, lider de sindicat la primaria Petrosani.

“Cred ca nu este vorba de o marire, ci ni se restituie ce ni s-a luat. Stiti foarte bine ca printr-o hotarare de Guvern, s-a hotarat ca bugetarii trebuie sa duca criza in spate. Acum, mi se pare normal sa ni se dea inapoi ce ni s-a luat. Corect era sa ne dea si banii care ni s-au retinut in acesti 3 ani”, a declarat si Adrian Negoe, secretar la primaria Petrosani.

La acest moment, pe rolul instantelor de judecata exista procese prin care se decide legalitatea sau ilegalitatea acordarii unor sporuri pentru functionari.  Cel mai disputat spor este cel de dispozitiv care inseamna 25 % din salariul minim pe economie.

Luiza Andronache