Multi morti, cimitire neincapatoare, solutii putine

Nu mai sunt locuri in cimitire, dar nici solutii nu gasim. In Petrosani prima initiativa privata se loveste de lipsa banilor, dar si de legislatia in domeniu.

Unul dintre primii oameni care s-a gandit la un crematoriu  nu il poate pune in practica, desi a gasit si locatia si administratia  locala a agreat ideea. Sunt si oameni care ar vrea asta, iar intreg procesul funerar ar fi unul igienic. Toate in timp ce cimitirele ar deveni mai incapatoare. Numai ca normale europene in domeniu si lipsa fondurilor necesare face acest lucru imposibil. „Problema asta am gandit-o inca de acum 4, sau 5 ani, iar atunci am cerut si sprijin de la primarie. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi si-a aratat toata disponibilitatea si chiar ne-a gasit un spatiu undeva intr-o zona care sa se preteze si din punct de vedere al curentilor de aer sau al apelor subterane, insa, nu avem bani. Costa cam 7 miliarde de lei vechi o astfel de investitie si doar un parteneriat ar putea fi posibil, deoarece legislatia europeana nu e foarte permisiva. ªi nici fonduri europene nu putem accesa, deci suntem legati de maini”, spune Iuliu Pavel, presedintele Asociatia Pensionarilor din Petrosani.

In cimitirele din Petrosani a mai ajuns cate o familie cu o urna cu cenusa, insa, cel mai apropiat crematoriu e la Bucuresti sau peste granita in Ungaria. Astfel s-a ajuns ca cimitirele sa devina neincapatoare si fiecare sa-si ingradeasca cate doi metri patrati, iar administratia a cumparat teren ca sa mai aiba locuri.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Multi morti, cimitire neincapatoare, solutii putine

  • 15 martie 2012 la 05:24
    Permalink

    Loc liber in spatele spitalului(policlinicii) cu vedere la soare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.