A trecut aproape un an si nimeni nu a dat de urma hotilor care au plecat din cel mai mare magazin de la Petrosani, cu peste 2 kilograme de bijuterii. Politistii spun ca fac mai departe cercetari. Asta in timp ce nici autorii altor doua jafuri aproape similare nu au fost gasiti la Deva.

Politistii spun ca inca fac cercetari, deoarece nici urma de hotul care a reusit, ca in filme, sa se strecoare din interiorul magazinului, afara pe o cordelina cu care a coborat de la ultimul etaj, fara sa fie filmat de camerele de supraveghere. Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara spune ca hotul a furat bijuterii din cadrul complexului commercial din Petrosani, in valoare de peste 300.000 de lei.

“Cercetarile continua in aceste cazuri, dar nu am reusit sa dam de urma infractorilor”,a declarat Bogdan Nitu.

Furtul de la Petrosani a avut loc in luna iunie, iar doua luni mai tarziu, la Deva, un alt jaf in acelasi stil a avut loc. Atunci, hotii au decupat plafonul si au intrat cu ajutorul a doua scari telescopice, fara ca paznicii sa ii observe. In urma cu mai bine de doi ani si  jumatate, un stil similar de operare l-a avut si hotul de la Ulpia Shopping Center din Deva, pe care politistii nu l-au prins nici pana astazi. Din datele  celor doua anchete paralele, de la Deva si cea de la Petrosani, politistii  nu exclud ca hotul sa fie acelasi.

Diana Mitrache