Autoritatile locale de la Petrosani pregatesc orasul de anotimpul cald. Angajatii de la SPADPP au inceput cosmetizarea pomilor si curatarea strazilor de mizerie lasata de anotimpul rece. Totul a inceput in zona centrala si pe soseaua de centura, unde in ultima vreme s-au adunat tone de deseuri.
Oamenii angajati pe servicii comunitare spun ca au adunat munti intregi de deseuri, care au fost aruncate peste iarna prin zonele verzi. Acum munca este una uriasa si la matura sunt zeci de angajati.

„Am considerat ca s-a topit zapada si e timpul sa facem curatenie. Avem foarte mult de lucru si am inceput cu zona de spatii verzi de pe centura municipiului. Am gasit foarte multa mizerie si numai bani nu am gasit, in rest orice”, spune Vasile Tulbure, angajat pe servicii comunitare in cadrul Primariei Petrosani.

Locuitorii din Petrosani privesc cu ochi buni actiunea de infrumusetare a orasului demarata de autoritati si faptul ca toate gunoaiele de pe strazi si din parcuri dispar. Primarul municipiului Petrosani Tiberiu Iacob Ridzi spune ca este vorba de o campanie de curatenie dupa sezonul de iarna, iar odata finalizata actiunea orasul va avea o alta fata. „Lucram cu oamenii nostri de la SPADPP, iar oamenii vor simti aceste schimbari. Acum suntem prin cartiere unde vom amenajarea zonelor verzi si cosmetizam pomii in cartiere si urmeaza sa amenajam parculetele si zonele verzi”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Locuitorii sunt incantati de actiunea celor de la primarie, dar sustin ca ar fi cazul sa se apuce si de repararea drumurilor pentru ca strazile s-au stricat in perioada rece. „De vreo cativa ani incoace cei de la primarie s-au pus pus pe treaba. Este un lucru bun ca se face curatenie, iar orasul isi schimba cat de cat aspectul. Totusi inca este mult praf”, declara un localnic.

Autoritatile locale sustin ca in perioada imediat urmatoare prioritare sunt lucrarile la infrastructura care au si demarat deja, dupa care vor urma si investitiile pe termen mai lung din turism sau mediu care vor duce la schimbarea nivelului de trai al locuitorilor din zona.

Marius Mitrache