Primarul din Uricani vrea sa lege o colaborare cu reprezentantii din judetul Mehedinti. O data cu darea in folosinta a drumului national care leaga Valea Jiului de Herculane, edilii au tot felul de planuri marete. Astfel, Danut Buhaescu, vrea ca sa realizeze un pachet turistic pentru legarea celor doua judete.

“Ma gandeam sa dezvoltam un parteneriat cu cei din Mehedinti pentru a oferi un pachet turistic celor care tranziteaza zonele. Astfel, la Herculane exista acele bai, iar la noi muntele”, afirma Danut Buhaescu.

Drumul care face legatura intre Valea Jiului si Herculane mai poarta denumirea si Drumul lui Basescu. In cursul acestui an, acesta a primit avizul de mediu.

Potrivit unei adrese a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, desi s-a depus documentatia completa la Agentia de Protectia Mediului Bucuresti, pana la mijlocul lunii noiembrie 2010 nu a fost emisa decizia de obtinere a acordului de mediu pentru acest obiectiv, motiv pentru care nu se poate promova o hotarare de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar proiectul nu poate fi inclus in lista obiectivelor de finantare de la bugetul de stat. Drumul Campu lui Neag-Herculane a fost clasificat in anul 1999 printr-o hotarare de guvern ca drum national, pana atunci fiind in evidenta Regiei Nationale a Padurilor ca drum forestier.

Intreg traseul de drum national, in lungime de 35,6 km, a fost etapizat in vederea modernizarii in trei sectoare, respectiv primul sector in lungime de 6,84 km finalizat in iulie 2002, al doilea sector, in lungime de 10,16 km, finalizat in noiembrie 2008, si cel de-al treilea, Campu lui Neag-Cerna, in lungime de 18,6 km, pentru care studiul de fezabilitate a fost elaborat in 2006. Acest al treilea sector se afla pe raza judetului Gorj si, conform caracteristicilor tehnice, va traversa un pod, va avea 7 viaducte si 108 podete.

Lucrarile la DN 66A Campu lui Neag-Herculane, cunoscut si sub denumirea de “Drumul lui Basescu”, s-au desfasurat sub amenintarile si protestele activistilor ecologisti, care sustin ca afecteaza ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de clima temperata a Europei.

Raul IRINOVICI