Personalul angajat la Compania Nationala a Huilei Petrosani, care munceste la suprafata, a decis sa se lupte in instanta cu administratia din minerit pentru drepturile lor.

Decizia a fost luata luni dimineata din cauza ca oamenii se simt discriminati. Este vorba despre circa 1.200 de angajati ai CNH Petrosani, reprezentati de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului. „Vom da in judecata administratia Companiei Nationale a Huilei Petrosani pentru nerespectarea actului aditional semnat de salariati si pentru discriminare, pentru ca aceste tichete cadou se acorda doar pentru personalul din subteran”, a declarat Zoltan Lacatas, presedintele LSMVJ. Actiunea in instanta va fi facuta in perioada imediat urmatoare, iar oamenii sunt extrem de suparati pentru ca la Bucuresti s-a negociat doar pentru subteran, desi toate categoriile de personal au semnat actual aditional la contractul colectiv de munca.

„In istoria Vaii Jiului nu s-a mai pomenit o astfel de discriminare intre salariatii din subteran si cei de la suprafata”, a mai spus Lacatas. Nemultumirile personalului care lucreaza la suprafata au aparut dupa ce s-a anuntat ca minerii vor primi tichete cadou in valoare  de 300 de lei, iar din luna martie, de cate 200 de lei, pana in luna iunie, cand se va infiinta complexul energetic. De asemenea, de Pasti minerii vor beneficia de adaosuri salariale in valoare de 400 de lei, iar cei de la suprafata de numai 250 de lei.

Carmen Cosman