Oamenii si-au dat seama ce lideri ii conduc. Mai bine mai târziu decât niciodata. Dupa patru zile de greva, adica fara sa produca nimic, deci fara sa câstige niciun leu, minerii incep sa-si dea seama ca Bebe Nica si locotenentii lui sunt doar niste marionete pe care nu le asculta nimeni.

Desi in fata oamenilor pâna acum s-au crezut toti niste “Miron Cozma”, pusi in fata faptului implinit s-au ascuns joi dimineata ca niste sobolani când si-au dat seama ca palaria e prea mare pentru capetele lor. Mai mult, Nica si locotenentii lui s-au dovedit a fi si lasi. In momentul in care coloana de mineri a ajuns la podul de la Iscroni, liderii de sindicat au gasit de cuviinta sa le spuna ca isi dau demisiile si ii parasesc.

Adica dupa modelul “la placinte inainte, la razboi inapoi”. Dupa ce am dezvaluit in editia de ieri faptul ca Bebe Nica a reusit performanta sa-i lase pe mineri fara bani de sfintele sarbatori pascale, comentariile pe site la adresa liderului maxim nu au incetat sa apara. Toate comentariile ne dau dreptate si il arata cu degetul pe Nica. Astfel, un comentariu postat cu nickname miner spune ca “Nica e otrava”. „Nica e otrava….a semnat act aditional in numele disponibilizatilor, fara ca ei sa stie ceva, iar in fata Salvamin, le-a aratat degetul mijlociu…. MARE ATENTIE!!!!! – daca mineritul il pierde pe JUJAN…. moare mineritul!!!!!!!…..e competent si vine din rândul noastru, a trecut de la lopata, prin toate etapele, stie, cunoaste in schimb analizati-va conducatorii de la subunitati, de lideri sa nu mai pomenim……. DE CE SINDICATUL ESTE SINGURA ORGANIZATIE DIN TARA CARE NU DA SOCOTEALA LA CE FAC CU BANII…… DE CE DACA SUNT CU OAMENII  NU SUPORTA SINDICATUL 50% DIN BANII CERUTI???? CITITI ZIARELE DESCHIDETI-VA OCHII, VEDETI CINE-S LIDERII…. PROTESTATI SI CERETI COMPANIEI SA NU VA MAI OPREASCA COTIZATIILE, CA SUNT BANI DE IMBOGATIT PENTRU UNII. DA VOI CE CÂSTIGATI???? VINE PASTELE… ZILELE ASTEA DE PROTEST LIDERII SUNT PONTATI FIIND IN INTERES SINDICAL…. VOI VETI FI????”, spune miner.

Un alt comentariu semnat cu nickname-ul JUSTITIA este mult mai categoric si cere arestarea conducatorilor sindicatului Muntele “ARESTATI CONDUCATORII SINDICATULUI MUNTELE PENTRU SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE SI A CNH.  NICA LA PUSCARIE PENTRU INSTIGAREA MINERILOR SI SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE SI A CNH . ARESTATI TOTI CONDUCATORII SINDICATULUI MUNTELE”, a postat un cititor cu nick name-ul JUSTITIA

Un alt cititor al Cronicii Vaii Jiului care semneaza cu nick name-ul OAMENI AI V.JIULUI se intreaba cât de inconstient poate sa fie Nica sa puna in joc viata miilor de mineri pentru orgoliile lui si dorinta de a fi director la mina Lupeni.“

“Cât de inconstient poate fi acest individ Bebe Nica sa puna in joc viata miilor de mineri pentru orgoliile lui si pentru dorinta de a fi director la e.m.lupeni stiind cât au de pierdut bietii oameni nelucrând atâtea zile. Daca iar pasa cât de putin de acesti oameni ar fi trebuit sa lase oamenii sa lucreze si sa se duca sa doarma lânga usa ministrului. Asa stie el sa faca sindicalism tinând oamenii sa nu lucreze pentru  ca el e incapabil sa le rezolve problemele si sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor minerilor. Sa merga minerii la usa lui pentru ca acolo are sediul sindicatul Muntele si sa-i ceara sa le plateasca Nica zilele in care nu au lucrat fiind obligati de Nica sa stea in strada. Sa scoata banii luati din cotizatiile minerilor , banii de la cinematograful unde bunul lui prieten si initiator al Muntelui, Mânci Doru isi impart veniturile si afacerile de la clubul sindicatului pe care le intretine tot din cotizatiile minerilor, de la cabana din Straja facuta cu materiale de la mina Lupeni si cu mâna de lucru cu oameni pontati la sectorul transport s.a.m.d. Intr-un cuvânt este responsabil de toate negocierile esuate. Pentru ca a fost interesat doar de avantajele lui acum sa scoata bani si sa plateasca zilele nelucrate de mineri pe care-i tine in strada numai cu amenintari”, posteaza OAMENI AI V.JIULUI.

Minerii si-au intâmpinat ieri liderii strigându-le ca nu au facut nimic pentru ei. „Nica, Nica, n-ai facut nimica!”, i-au strigat minerii liderului Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele. Si-or fi revenit minerii?

Marius MITRACHE