In aceste zile, in magazinele si barurile din anumite zone ale Petrosaniului, cele din apropierea Companiei Nationale a Huilei, nu se mai vând bauturi alcoolice. Acest lucru vine dupa ce administratia locala, impreuna cu administratia pietelor, la solicitarea Jandarmeriei, au cerut asta cerut comerciantilor.

“In anumite zone de pe traseul celor care protesteaza, la solicitarea Jandarmeriei, am dispus sistarea vânzarii alcoolul”, ne-a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani

Cele mai apropiate magazine unde se comercializeaza alcool, sunt cele din arealul pietei, iar restrictia este valabila mai ales pentru aceasta zona. “ La acest moment, nu, nu se vinde alcool in piata. Au venit doi inspectori de la primarie care ne-au solicitat acest lucru, iar noi ne-am conformat”, a afirmat Ioan Pristavu, sef Administratia Pietelor Petrosani.

Noi am vrut sa vedem daca intradevar restrictia este reala si am intrebat stat de vorba cu vânzatoarea unui magazin non stop din aceasta zona“Acum de dimineata nu am vândut alcool.  Oricum, noi avem numai  bauturi din alea scumpe, nu cred ca-si permit. Nu avem din alea din care beau ei. Ei au venit prin magazin si s-au uitat pe la rafturi, insa doar atât”, a afirmat vânzatoarea.

Restrictia privind vânzarea de bauturi alcoolice este valabila pe toata perioada protestului minerilor.

Luiza Andronache