Politistii din Petrosani trebuie sã dea de urma unor vandali care au fãcut prãpãd într-un cimitir din localitate. Mai multe cruci din marmurã au fost distruse, iar vandalii au actionat pe timpul noptii cred rudele celor înmormântati în cimitir.

Cel putin 20 de cruci din marmurã au fost dãrâmate de pe postament pe morminte sau sparte de persoane necunoscute în cimitirul de lângã Spitalul de Urgentã din Petrosani. Totul s-a întâmplat la adãpostul întunericului, iar dezastrul a fost descoperit vineri de cei care au venit sã aprindã o lumânare la mormintele celor dragi. Oamenii s-au revoltat de ceea ce au vãzut si au cerut ajutorul politistilor din Petrosani, care au demarat imediat o anchetã pentru a-i prinde pe vandali.

„Si-au bãtut joc de cruci, oameni fãrã teamã de Dumnezeu. E un loc sacru si nu stiu cum pot face asemenea lucruri. Cred cã sunt ceva tineri de la liceul din zonã pentru cã hotii nu intrau doar sã distrugã. Acum doar au distrus, au spart crucile si le-au trântit peste morminte. Pe cele de marmurã care erau bine prinse si nu le-au putut rãsturna, au dat cu ceva în ele pentru cã sunt stirbite”, a spus o femeie care venise la mormântul unei rude pentru a-l curãta si a aprinde o lumânare. Si alti oameni cred cã este un act de teribilism din partea unor tineri. Acestia au spus cã hotii au mai intrat în cimitir si au furat florile si uneori chiar si cruci din metal, însã de aceastã datã doar s-a distrus. Totusi, din cimitirele din Petrosani s-au furat chiar si cruci din marmurã care apoi au sterse de inscriptia de pe ele si au fost vândute în alte zone ale tãrii. Potrivit inspectorului principal Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, dacã vandalii vor fi prinsi riscã sã ajungã dupã gratii pentru infractiunea de distrugere.

Maximilian Gânju