8Ca sã vinã în sprijinul turistilor care viziteazã Valea Jiului, oficialii Consiliului Judetean Hunedoara au decis sã mute sediul centrului de Informare Turisticã din Petrosani într-o zonã mai centralã.

Centrul de Informare Turisticã este sub directa coordonare a  Companiei Judetene de Turism Hunedoara, care are ca unic actionar Consiliul Judetean Hunedoara. Pânã de curând, acest centru a functionat în incinta Teatrului „I.D. Sîrbu”, numai cã locatia era destul de greu de gãsit de turistii care viziteazã Valea Jiului. Asa cã, oficialii CJ Hunedoara s-au gândit la o nouã locatie, mai centralã si mai accesibilã, cu atât mai mult cu cât, de câteva luni, la Petrosani a fost înfiintat si un birou al Consiliului Judetean, unde pot veni în audientã cei care au o problemã de rezolvat. „Locatia a fost schimbatã de la Teatru, unde era destul de în spate – dar aceasta a fost posibilitatea la momentul înfiintãrii – în acelasi loc unde am si biroul în care ne desfãsurãm activitatea noi, cei patru, respectiv presedintele CJ Hunedoara, cei doi vicepresedinti sau managerul judetului în fiecare zi de joi.  Acolo am o asistentã care face permanentã si atunci mi se pare normal sã asigure serviciile si pentru una si pentru cealaltã, fiindcã amândouã sunt institutii ale Consiliului Judetean”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Noua locatie se gãseste în clãdirea în care a functionat Directia Finantelor Hunedoara, chiar peste drum de magazinul central din Petrosani.

Carmen Cosman