11Sediul Gãrzii de Interventie de la Lupeni a fost inaugurat vineri în prezenta inspectorului generaI al IGSU, colonelul, Ioan Burlui. La eveniment au fost prezente si oficialitãti judetene, dar si locale.

“Este foarte important pentru cã aducem forta de interventie cât mai aproape de cetãteanul care are nevoiede interventie. Aceastã zonã este foarte frumoasã, sunt curbe, drumul este foarte îngust, sunt urcusuri sunt coborâsuri, nu se poate circula ca pe autostradã, ori atâta timp cât ai un rãspuns promt, care sã vinã într-un sfert de orã sã ajungã, atunci sansele celui aflat într-o situatie de urgentã cresc în sensul de a-i putea acorda ajutor în timp util pentru victimele care sunt într-o situatie de urgentã într-un accident rutier atunci se spune cã este o orã de aur care spune cã în momentul în care s-a produs accidentul pânã când victima a ajuns într-un centru medical pentru a acorda îngrijire medicalã. Asta presupune anuntul la dispecerat, deplasarea fortelor de interventie si acorarea ajutorului medical. Dacã se face într-o orã discutãm de sanse reale de supravietuire”, a spus la Lupeni inspectorul general al IGSU, Ioan Burlui.

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã este cel mai multumit de relocarea gãrzii de interventie de la Uricani.

“Este un eveniment foarte important tinând cont de cetãtenii municipiului Lupeni. Si de cei de la Vulcan si Uricani putem sã spunem cã gradul de sigurantã al cetãtenilor a crescut mult mai mult în acest moment. Domnul doctor Arafat a vrut sã vinã si dumnealui la inaugurare, dar din pãcate pentru mine are o manifestare la Oradea”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeritã.

11-1La garda de interventie de la Lupeni vor activa peste 40 de subofiteri care vor acoperi toatã zona de vest a Vãii Jiului, dar si statiunile montane Straja si Pasul Vâlcan.

“De astãzi s-a deschis oficial punctul de lucru de la Lupeni, urmeazã ca în viitor sã transformãm în gardã de interventie, practic este garda de la Uricani mutatã la Lupeni pentru îmbunãtãtirea timpilor de interventie care din statistici a reiesit cã numãrul de interventii a fost mult mai mare în municipiul Lupeni. Vom desfãsura activitatea de interventie cu un numãr de 40 de subofiteri care vor deservii cele trei module de stingere si cel medical”, a declarat comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani, Adrian Avram. Noul sediu al pompierilor de la Lupeni a primit si binecuvântarea

preotilor.

Monika BACIU