12Sute de oameni au aprins lumina sperantei la Petrosani. A fost o actiune organizatã de Caritas, vineri seara, în centrul municipiului. „Un milion de stele” a ajuns în aceastã toamnã la editia a IV-a si oamenii deja au învãtat cã pot face minuni aprinzînd o simplã lumînare.

Fiecare a primit, în schimnbul unei sume modice cîte o „luminã” pe care a asezat-o în formã creatã de voluntari pentru a simboliza emblema Caritas, o organizatie care an de an vegheazã ca oamenii sãraci si copiii lor sã ducã o viatã mai bunã. Asta au înteles prea bine cei care au asezat frumos lumînãrile.

„Am apins o lumînare pentru speranta unui copilsi pentru oamenii sãraci fãrã posibilitãti”, a spus o tînãrã din Petrosani. „Am aprins lumînarea pentru copiii sãraci sipentru cei pe care iiajuta acesti oameni. Dacã ar face multã lume ceea ce am fãcut noi cei care am fost azi pe aici, cred cã ar fi mai bine, mult mai bine”, a spus o altã doamnã.

„Am aprins lumînarea în ajutorul unui copil si din solidaritate cu cei aflati în nevoie, copilasi din familii sãrace si nu prea norocoase”, a spus un alt om care a cumpãrat ca simbol o luminã.Organizatorii spun cã au aprins sute de lumînãri si oamenii au învãtat sã fie generosi. „Este cea de a IV-a editie pe care o organizãm cã filialã a Cartitas Alba Iulia. Se desfãsoarã în peste 33 de localitãti din tarã si în municipiul Petrosani, singurul din Hunedoara. 12-1Bazîndu-ne pe experienta din anii trecuti, am adus peste 400 de lumînãri si cu banii vom face pachete pentru bãtrîni si pentru beneficiarii centrelor noastre, pe care le vom împãrti de Crãciun”, a spus Kelemen, coordonator al activitãtii. Organizatia Caritas a derulat, în peste 30 de orase din România, un proiect dedicat familiilor nevoiase. Municipiul Petrosani este singura localitate din judetul Hunedoara în care s-a organizat încã de la început actiunea intitulatã „1 milion de stele pentru nevoiasi”.

Diana Mitrache