”M-am trezit cu producãtori chiar si   din Maramures care mi-au cerut sã le permitem sã-si desfacã produsele la Ziua Recoltei, la Petrila. Un om cu capul pe umeri nu refuzã asa ceva! Cum sã le spun oamenilor si firmelor: nu veniti? Asa ceva nu se face. Având în vedere cã, pe lângã comercianti, Emil Pãrãu va sacrifica vreo 12 oi pentru petrileni si va gãti pe loc în ceaune mari pentru care trebuie spatiu… am solicitat primãriei sã ne permitã pe str. Republicii, dar am fost refuzati” – organizator Costel Avram, presedinte PNL Petrila.

Desi primarul Petrilei, Ilie Pãducel, fost PDL actual PSD (fãrã acte), invocã mereu cã face compromisuri politice doar pentru binele cetãtenilor Petrilei, adicã trece de la un partid la altul pentru a primi ajutor si sprijin pentru proiecte, lucrurile stau altfel când altii, pe bani privati si nu din bani publici, încearcã sã facã ceva pentru comunitate.

Este cazul organizãrii Zilei Recoltei, de mâine, de la Petrila, o premierã în implicarea si a altora în afarã de Primãrie, în a oferi locuitorilor de aici evenimente la nivelul celor care au loc în orasele mari din tarã, eveniment din care are de câstigat toatã lumea.

Initial, organizatorii au cerut administratiei locare avizul pentru folosirea spatiului de pe strada Minei pentru Ziua Recoltei, dar numãrul mare de producãtori din toate colturile tãrii care si-au anuntat participarea, pe lângã cei contactati, a dat peste cap planificarea, iar organizatorii au cãutat solutii…

”Pãi dacã am dat o aprobare, nu mai putem acum sã dãm alta”

3-1Ca urmare, Costel Avram, presedintele PNL Petrila si presedinte al Asociatiei Multiflora, în calitate de organizator a cerut primarului Ilie Pãducel sã aprobe, pentru o zi, desfãsurarea evenimentului pe artera principalã pentru a permite tuturor firmelor de profil si producãtorilor agricoli sã participe cu produsele lor la târgul care are loc cu aceastã ocazie pentru ca petrilenii, si nu numai, sã se aprovizioneze pentru iarnã. Cererea i-a fost refuzatã pe motiv cã nu se poate sã dea o altã hotãrâre pentru cã a dat deja una.

”Domnul Avram a venit în urmã cu douã sãptãmâni cu o cerere prin care ne solicita str. Minei pentru manifestarea de Ziua Recoltei. Noi i-am aprobat patru benzi în loc de douã pe str. Minei, chiar în aceeasi zi, am gasit solutii cu comisia pentru rutele ocolitoare. Si a venit acum cã vrea pe strada Republicii. Pãi dacã am dat o aprobare cu tot ce trebuia, nu mai putem acum sã dãm alta” – a declarat primarul Ilie Pãducel, mai nou PSD-ist fãrã acte, chiar în momentul când comisia de specialitate era reunitã la Primãria Petrila, miercuri, 9 octombrie.

Surpriza unei ample participãri i-a determinat sã gãseascã solutii, dar au fost refuzati de Pãducel

De ce s-au sucit organizatorii si au vrut sã bulverseaze primarul si comisia solicitându-le efortul altei analize si  altei hotãrâri pentru un spatiu mai mare?  Numãrul neasteptat de mare al cererilor din partea producãtorilor agricoli de a-si desface produsele cu acestã ocazie…

”Am cerut initial aprobarea pentru strada Minei cu convingerea cã nu suntem noi de forta unei Primãrii pentru a solicita aprobarea pentru artera principalã, unde spatiul este

generos. Dar m-am trezit cu producãtori chiar si din Maramures care mi-au cerut sã le permitem sã-si desfacã produsele la Ziua recoltei, la Petrila. Un om cu capul pe umeri nu refuzã asa ceva! Cum sã le spun oamenilor si firmelor: nu veniti ? Asa ceva nu se face. Având în vedere cã pe lângã comercianti, Emil Pãrãu va sacrifica vreo 12 oi pentru petrileni si va gãti pe loc în ceaune mari pentru care trebuie spatiu, tot ce stabilisem pentru fiecare metru pãtrat pe o harta amplasamentelor fãcutã de noi, locul este mic pentru amploarea care se anuntã. Ca urmare, am solicitat primãriei sã ne permitã pe str. Republicii, dar am fost refuzati. Numãrul considerabil de participanti este o surprizã si pentru noi, dar este una îmbucurãtoare, dar primarul se pare cã nu se bucurã pentru petrileni, cã doar nu ducem noi produsele acasã si nici nu câstigãm bani, ci cheltuim din propriile buzunare si nu din banii cetãtenilor, ai Primãriei. Ilie Pãducel spune cã-l preocupã cetãtenii Petrilei. Oare asa sã fie? Atitudinea de acum spune exact invers. Asta este, viata merge mai departe!”- a declarat Costel Avram, organizator al Zilei Recoltei.

Deci rãzboaiele politice ce tin de ani de zile, la Petrila, continuã si cu oameni noi pe acest teritoriu – Costel Avram, presedinte PNL – asa cum au fost si cu ”politicieni bãstinasi”, d-apoi cu un moldovean care s-a gãsit el, asa, sã tulbure apele unui teritoriu dominat de anumite tabere care au tinut orasul încremenit în timp si pe locuitori izolati…

Ileana Firtulescu