Un tractor cu remorcã având sigla Primãriei Petrosani pe portierã, a fost surprins în timp ce deversa gunoiul lângã Jandarmeria Petrosani, zona fostei cazãrmi militare. Consilieri locali au fost convocati de locuitori la fata locului având în vedere cã Serviciul Gospodãrie a recunoscut cã în altã zonã, Cãrbunelui colt cu Oltului, deversarea se face cu acordul sãu, dar cã va fi ridicat ulterior…

Zone întregi din Petrosaniul de dincolo de calea feratã si Jiu au devenit gropi de gunoi cu acordul salariatilor din Primãria Petrosani. În acest an, Cronica VJ a mai prins în flagrant masini care deversau gunoiul pe Strada Cãrbunelui, Oltului – situatie în care Serviciului Gospodãrie al Primãriei Petrosani a recunoscut cã acest lucru se face cu acordul sãu,

dar cã urmeazã a fi ridicat ulterior…

Miercuri, 9 octombrie, un tractor cu un afis mare pe portierã cu sigla Primãriei Petrosani (foto alãturat), a deversat gunoiul de patru ori în acelasi loc, respectiv lângã Jandarmerie, pe terenul fostei cazãrmi militare.

Locuitorii din acea zonã au sesizat de mai multe ori cã sunt îngropati de gunoaie în timp ce ei îsi plãtesc serviciul de ridicare a… gunoiului. Este adevãrat cã nu sunt resturi menajere, ci resturi de la toaletãri copaci si materiale provenite din demolãri, dar mai scapã si animale moarte, mobilier, ”boarfe” etc.

Si cum Colonia are un consilier local care sã o reprezinte la nivel local, l-au informat rugându-l sã vinã la fata locului.

4-1”La sesizarea locuitorilor din Cartierul Colonie, zona fostei cazãrmi militare, m-am deplasat în teren si am discutat cu acestia. În ziua când am surprins angajatul Primãriei, pe acel tractor, acesta era la al patrulea transport, spuneu oamenii de acolo. Acestia

mi-au relatat cã si pompierii au venit de câteva ori, pentru cã materialul lemnos rezultat din toaletãrile copacilor din centru sau alte cartiere, a luat foc. Am mers apoi la Turnul de Apã, în urma altor sesizãri ale cetãtenilor tot pentru gunoaie deversate. Sunt pe bunã dreptate supãrati pentru cã stau cu gunoaiele sub geam, cum se spune” – a declarat ing. Viorel Pascu, consilier local din partea PSD.

Locuitorii din Colonia Petrosani au precizat cã si ei plãtesc taxe si impozite si au pretentia sã fie tratati ca toti ceilalti care trãiesc în centrul municipiului, si nu sã fie groapa de gunoi a localitãtii.

Ileana Firtulescu