7Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara va rezolva prin orice metode problema postului salvamont din Straja. Acesta nici nu concepe ca cea mai importantã statiune montanã din judet sã nu aibã post salvamont în sezonul de iarnã care bate la usã.  Nici la Straja si nici în Retezat, nu mai functioneazã niciun punct de interventie Salvamont.

Salvatorii montani activeazã voluntar, în week-end-uri, doar la solicitãrile importante. Punctele de permenantã Salvamont atât din zona centralã a Retezatului cât si din Straja, sunt retrase cu data de 20 septembrie. Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot spune cãproblema va fi rezolvatã sub orice formã pentru cã nu este adminisbil ca o statiune atât de important precum Straja sã nu aibã post de salvamont

functional.

“Nu cred cã va fi un post fãrã Salvamont în cea mai important statiune din Valea Jiului. Voi avea o discutie cu primarul Lupeniului, dar dacã nu se gãseste o solutie vom vedea cu salvamontul judetean si vom avea grijã sã fie asigurat un post de salvamont  si în statiunea Straja. Nici nu pot sã concep cã se desfãsura în cea mai importantã statiune din judetul Hunedoara sã nu existe post de salvamont. Vom debloca trupe din altã parte, cu aparaturã cu tot ce trebuie pentru a avea post de salvamont în Straja”, a declarat Mircea Ioan Molot, presedintele CJH.

POLITICAAceastã situatie se datoreazã faptului cã salvatorii montani de la Lupeni nu si-au mai primit banii de câteva luni. Nu este pentru prima datã când Straja rãmâne fãrã post de salvamontisti în sezonul de iarnã. În anul 2011 salvamontistii s-au aflat în aceeasi situatie dupã ce municipalitatea si cabanierii nu au reusit sa achite dotarile pe care le aveau pentru serviciile prestate.

Monika BACIU