9Cei doi edili din cel mai vestic oras al Vãii Jiului, Dãnut Buhãescu si Cornel Braia, sunt în America. De la invitatia Revistei Române pentru Administratie Publicã Localã din România, lansatã primãriei Uricani de a participa la schimb de experientã româno-american pe teme de administratie, nu au trecut decât vreo trei luni.

În acest timp, cei doi au fost si selectati pentru plecare, au trecut si de interviul de la Ambasada SUA la Bucuresti, iar acum sunt chiar pe “târâmul fãgãduintei”. Cei doi, primarul si viceprimarul de la Uricani vor sta în Statele Unite ale Americii vreme de 10 zile, timp în care vor vizita mai multe state pentru a lua contat cu reprezentantii administratiilor de acolo pentru a vedea cum muncesc ei la primãrie. Consiliul Local al Orasului Uricani a aprobat în luna Mai un proiect de hotãrâre prin care s-a aprobat alocarea sumei de 2000 de euro si 2000 de dolari pentru plecarea în America a primarului si a viceprimarului, iar conform edilului sef, aceste sume sunt  necesare pentru achitarea

transportului cu avionul din România pânã în Statele Unite ale Americii si înapoi, dar si pentru cazarea pe tot parcursul vizitei. Tot conform spuselor lui Buhãescu, celelalte cheltuieli precum si deplasãrile interne cu avionul în America, dintr-un stat în altul, vreo 6 la numãr, sunt suportate de organizatori, si pentru fiecare zi se va face câte un raport cu activitãtile intreprinse. Rãmâne ca la întoarcerea în tarã a celor doi, sã-l întrebãm pe primarul Dãnut Buhãescu cum s-a descurcat pe parcursul celor aproape 16 ore de zbor, mai ales cã el a declarat cã are o teamã de avion.

Luiza Andronache