Audientele de la Primãria Petrosani capãtã accente tragi – comice, mai ales atunci când la usa primarului se prezintã unii cetãteni mai „zguduiti” de la atâta activitate seismicã. Iar dacã pentru cei mai multi problemele stringente le reprezintã lipsa unei locuinte sau a unui loc de muncã, pentru altii – din fericire mult mai putini – spionajul este în floare! Si cine sã îi ajute dacã nu edilul – sef al urbei?!

Tot mai multi locuitori ai municipiului Petrosani fac coadã la usa primarului în ziua când acesta acordã audiente. Unii cu probleme reale, altii cu probleme… la fel de reale, dar numai pentru ei. De exemplu, recent la Primãrie a venit un cetãtean din Petrosani, despre care se cam stie cã ar avea ceva probleme psihice, care i-a spus primarului nici mai mult – nici mai putin decât cã este urmãrit de canadieni! „Am avut un caz nu demult, un bãrbat care spunea cã îl spioneazã canadienii.

Am discutat cu el, am încercat sã îi explicãm cã nu e de competenta noastrã”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Cei mai multi însã, cautã o locuintã sau un loc de muncã, iar edilii încearcã sã îi ajute în mãsura posibilitãtilor.

„Majoritatea dintre ei vin cu probleme legate de locuri de muncã si de locuinte. Sigur, mai sunt si alte probleme legate de relatiile cu vecinii sau încãlcãri de proprietãti sau drepturi de proprie, care vin spre noi, si sigur cu situatii

medicale, legate de ajutoarele de urgentã. În ceea ce priveste locuintele, avem peste 300 de persoane pe lista de asteptare, dar nu putem sã le satisfacem decât în momentul în care se renuntã la un contract de închiriere, pentru cã nu am mai reusit sã facem alte constructii”, a mai spus Iacob – Ridzi.

Carmen Cosman