”La Petrosani alianta USL functioneazã cum functioneazã în toatã tara”

În alianta USL Petrosani, majoritatea membrilor îsi freacã palmele de plãcerea unei posibile ”întâlniri” publice dintre cei doi lideri – Ioan Rus, PSD si Costel Avram, PNL – altii spun cã nu ar fi bine ca lumea sã… stie ce se întâmplã cu adevãrat, invocând zicala: rufele se spalã în familie. Dar când lãturile sunt ”deversate” peste cetãtean, cetãteanul e îndreptãtit sã stie de unde i se trage…

Vorbele aruncate de presedintele PSD Petrosani, Ioan Rus, la adresa colegilor de partid si a celor din Alianta USL, respectiv la adresa liderului liberalilor, coordonator zonal Costel Avram, au creat animozitãti si chiar indignare de ambele pãrti invocându-se  lipsa de sinceritate a social-democratului sef, care uitã ce primeste, dar accetueazã ce dã, dacã dã, si faptul cã liberalul sef îi ia oamenii colegului de aliantã diluând organizatia localã.

Într-o emisiune tv, moderatã de Sergiu Poliopol, proaspãtul membru PNL Petrila, demisionar dupã mai bine de 10 ani de stat pe lângã PSD si apoi cu acte în regulã, dr. Octavian Popescu, seful seful CSVSA Petrosani, a rãspuns elegant întrebãrilor, mult prea elegant pentru gustul moderatorului. La întrebarea de ce a plecat din PSD dupã atâtia amar de ani, rãspunsul a venit simplu din parte celui considerat a fi ”luat” de Avram.

”La alegerile din aceastã primãvarã din cadrul organizatiei, am devenit mediocri, asa a spus în cuvântarea sa unul dintre actualii vicepresedinti. A existat o frazã în cuvântarea acestuia în care spunea cã trebuie sã se termine cu mediocritatea în partid, drept pentru care, dupã alegeri, eu am fãcut un pas înapoi. Vreau sã vã spun cã nimeni nu a observat. Apoi nu eram anuntat când aveau loc sedintele Biroului executiv, ca apoi sã mi se atragã atentia cã nu am participat. Cum sã participi când nu stii? Probabil urma, conform statutului, sã se descotoroseascã de mine. Am înteles si am demisionat plecând fãrã nici o problemã, ca apoi sã aud cã nu am fãcut nimic… Am plecat într-un partid unde pot activa si unde oamenii au nevoie de mine. Cam asta este” – a declarat Octavian Popescu.

Cât despre functionarea USL, la Petrosani, dr. Popescu a propus moderatorului sã invite pe cei doi lideri, Ioan Rus si Costel Avram, într-o confruntare directã, pentru a se cunoste exact situatia, având în vedere schimburile de replici în mass media a celor doi. Moderatorul Sergiu Poliopol a sãrit ca ars: si cine sã modereze, cã eu nu! De precizat cã presedintele PSD de la Petrosani l-a acuzat, din nou, pe Avram cã îi ia oamenii lansând chiar ideea cã vor trece la PNL trei dintre consilierii social-democrati. ”Acest lucru nu se va întâmpla… Domniile lor uitã cã le-am sustinut viceprimarul…” – a declarat Ioan Rus, subliniind  în emisiunea tv din aceeasi zi.

Coordonatorul liberalilor din Valea Jiului a declarat cã usile partidului sãu sunt deschise pentru oameni, în special pentru cei de valoare, si dacã acestia doresc sã facã parte din formatiunea sa politicã, nu-i poate refuza. Hotãrârea le apartine lor, pentru cã sunt oameni în toatã firea. Supãrati pe atacurile lui Rus, surse din PNL spun cã Ioan Rus a fost sustinut ”consistent” la alegerile parlamentare chiar de Costel Avram pentru emisiuni TV si ar trebui sã caute în ograda sa…

”La Petrosani, PSD si PNL au mers la alegerile locale pe liste comune. Nu discut dacã a fost bine sau rãu. Dar si la Petrosani alianta USL functioneazã cum functioneazã în toatã tara. Noi, PNL, avem viceprimar aici, dar dacã facem un calcul, doar cu voturile PSD nu l-am fi avut. Este foarte important ca noi, toti, sã lucrãm pentru cetãteni si nu pentru anumite persoane. Oricând sunt dispus la o confruntare directã – nici nu stiu dacã e potrivit cuvântul confruntare – în care sã discutãm, sã spunem fiecare ce lãsãm în urmã, ce construim si ce oferim comunitãtii în care activãm. Deci nu sã discutãm neapãrat politicã. Încet, încet lumea nu va mai vota cu partide, ci cu oameni care fac ceva

pentru ei, care se implicã în viata lor, acolo unde trãiesc si muncesc. Noi putem fi motorul actiunilor care definesc aceste locuri, pentru cã avem oameni de calitate, avem resurse la tot pasul si trebuie doar sã le valorificãm. Repet, sunt deschis sã stau alãturi de colegul de aliantã si sã spunem ce facem pentru cetãteni, sau cum e cu politica din teritoriu, dacã asta doresc ei” – a declarat Costel Avram,  evitând rãspunsul direct la întrebarea dacã alianta USL functioneazã la Petrosani.

În alinatã, majoritatea membrilor îsi freacã palmele de plãcerea unei posibile ”întâlniri” publice dintre cei doi lideri, altii spun cã nu ar fi bine ca lumea sã… stie ce se întâmplã cu adevãrat, invocând zicala: rufele se spalã în familie. Asa este, dar când lãturile sunt

”deversate” peste cetãtean, cetãteanul e îndreptãtit sã stie de unde i se trage.

Ileana Firtulescu

6 comentarii la „”La Petrosani alianta USL functioneazã cum functioneazã în toatã tara”

 • 8 octombrie 2013 la 22:51
  Permalink

  D-le Rus Ioan, daca santeti barbat , mergeti la „intalnire” cu dl.Avram Costel, ca am vazut ce barbatie aveti cand e vorba de barfa.

  Răspunde
 • 9 octombrie 2013 la 07:34
  Permalink

  L-am vazut pe d-l Rus in emisiunea cu sindicalistul Jurca: numai pupe, numai laude reciproce, numai imbarbatari, pe scurt o emisiune tipic pesedista in care intrebarile si raspunsurile erau stiute cu o zi inainte. Domnule Rus, de ce nu mergeti la frizeriile dvs ca ati pus niste barbi la toata lumea de se impleticesc oamenii pe strada in ele. Presimt ca o sa va faceti de ras daca nu plecati de la conducerea organizatiei de o sa va fie rusine sa iesiti din casa. Se aude ca deja se strang semnaturi impotriva dvs si fiecare dintre cei care sunt impotriva dvs semneaza o caracterizare…de-a dvs desigur. Dvs ati spus parca „se strang prin crasme si barfesc”…dar dvs care jumatate din viata ati petrecut-o prin locante sunteti scutit de astfel de caracterizari sau la dvs nu se pune ca sunteti Rus, fost comunist?

  Răspunde
 • 9 octombrie 2013 la 09:02
  Permalink

  Rusine Ioan Rus,normal trebuia sa castigati alegerile la consiliul local daca la primarie le-ai pierdut.Ce vrei sa arati cand spui ca voi consilierii PSD ati sustinut PNL-ul la functia de viceprimar, pai de ce nu ati sustinut PP-DD?.
  Vezi ma Ionica cat de destept esti?.Asta iti este gandirea ta, de aceia ai pierdut tot timpul alegerile.Toata lumea stie, chiar si cei din opozitie au recunoscut, ca la alegerile parlamentare oricine ar fi candidat din partea USL (chiar si un candidat impaiat) era castigator, numai tu ai pierdut.Pierderea ca deputat, te las pe tine sa o traduci in stilul tau. Toti parlamentarii USL-isti au inchis colegiile cu peste 50%, acolo unde au candidat nemaiavand probleme cu cei de pe locurile 2 sau 3 dar tu pentru ca ai crezut ca esti smecher ai ramas pe dinafara. Ionica din acea clipa trebuia sa-ti dai demisia, dar daca vrei sa nu distrugi org.PSD Petrosani e bine si acum sa o faci pana nu e prea tarziu. Ar fi normal sa se schimbe ceva si la org PSD Petrosani dupa zeci de ani, si acel ceva care trebuie schimbat esti chiar tu Ionica!

  Răspunde
 • 9 octombrie 2013 la 09:14
  Permalink

  dl rus e adevarat ca primii opt oameni pusi pe lista de candidati la consiliul local au cotizat cite o suta de milioane,cum s au incasat si cum s au folosit banii?

  Răspunde
 • 9 octombrie 2013 la 09:47
  Permalink

  Oare cum se face ca toti pleaca la PNL Petrila si nu la Petrosani?… La Petrosani parca era semnat protocol nu ca la Petrila… AHA!!!! cam asta era. Cat depre Avram parca a fost si la PSD,candva si la PNL va sta tot atat. Si de ce nu se confrunta el cu dl. Bobar sau cu dl. Paducel ca doar acolo ii este fieful nu la Petrosani sau doamna are un fetis pentru PSD Petrosani?

  Răspunde
 • 12 octombrie 2013 la 10:55
  Permalink

  pleaca la petrila pt ca dl avram este un presedinte dinamic care face nu tace pe cind la petrosani cu vopsita de vicesa si cu piti de la trezorerie cine se mai duce.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.