Cele 900 de persoane care au fost disponibilizate de la Compania Nationala a Huilei din Petrosani au primit miercuri, 7 martie, cea de-a treia transa a platilor compensatorii. „Omul si hunedoreanul Dorin Gligor este multumit ca s-a incheiat acest ciclu al platilor compensatorii si oamenii au primit in sfarsit si cea de-a treia transa a salariilor compensatorii.

Politicianul Dorin Gligor are si el o multumire. In ciuda faptului ca plata salariilor compensatorii nu a respectat programul stabilit la momentul disponibilizarii, demersul a fost fara abateri de la lege si fara alte decizii care ar fi putut sa atraga sanctiuni pentru Romania. Acest Guvern, asa hulit cum e, a reusit sa definitiveze aceasta problema atat de sensibila din punct de vedere economic”, a declarat Dorin GLIGOR, presedintele PDL Hunedoara.

Liderul democrat liberalilor din judetul Hunedoara a dat asigurari inca de saptamana trecuta, la o emisiune TV difuzata in Valea Jiului, ca fostii angajati ai CNH isi vor primi banii pana la jumatatea acestei saptamani.

„Am spus de saptamana trecuta ca marti sau miercuri transa a treia va fi platita. Acesti 900 de oameni merita scuzele statului roman, in primul rand pentru ca nu au avut acces la o informare completa si apoi pentru ca acea programare de plata nu a fost respectata. Sunt convins ca pe oameni i-a deranjat amagirea, informatiile contradictorii si in special declaratiile politice facute pe marginea acestui subiect. Faptul ca s-a intarziat cu plata ar fi fost mult mai usor de inteles daca toti cei implicati in demersul de rezolvare a problemei lor ar fi inteles ca un adevar, chiar si nemultumitor, ar fi fost mai usor de suportat”, a mai spus Dorin Gligor.

Ministerul Economiei  a alocat Companiei Nationale a Huilei aproximativ 19 milioane de lei, suma in care sunt incluse atat facilitatile pensionarilor minieri, cat si cea de-a treia transa cuventa persoanelor disponibilizate de la Compania Nationala a Huilei Petrosani.

Raul IRINOVICI