9Sute de mii de tone de huilã pentru perioada de iarnã la CEH. Potrivit prognozelor Ministerului Energiei, CEH are nevoie de peste 620 de mii de tone de huilã pentru perioada 1 octombrie 2013-31 martie 2014. Conducerea Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului poartã discutii cu cei de la Complexul Energetic Hunedoara pentru a stabili cantitatea de cãrbune ce urmeazã a fi livratã entitãtii energetice în perioada de iarnã.

”La sfârsitul sãptãmânii trecute am avut câteva discutii cu directorul general al Complexului Energetic Hunedoara prin care am convenit ca în

cursul acestei sãptãmâni sã ne întâlnim conducerile celor douã societãti sã stabilim cantitatea de cãrbune care putem sã o livrãm cãtre Complexul Energetic Hunedoara în perioada imediat urmãtoare iar dacã va fi o cerere mai mare decât cea preconizatã cu sigurantã si noi ne vom lua mãsurile necesare ca sã evitãm acest import de cãrbune”, spune Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

Directorul SNÎMVJ nu stie dacã societatea pe care o conduce va putea asigura a cantitate mai mare de huilã Complexului, fatã de cea stabilitã în contract.

9-1”La modul cum ne-am reorganizat nu stiu dacã vom putea asigura o cantitate mai mare, dar cantitatea care am avut-o planificatã cu sigurantã o vom putea realiza. Cele 220 de mii de tone care le avem prinse în contractul cu Complexul cu sigurantã vor fi livrate cãtre Complexul Energetic Hunedoara, vorbind de anul viitor, ne facem si noi niste calcule si le vom transmite cãtre Complex”, a mai precizat Anghel.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Daniel Andronache, declara în urmã cu douã sãptãmâni cã achizitiile majore de cãrbune se vor face din Valea Jiului si doar în conditiile în care societãtile de aici nu vor putea asigura cantitatea necesarã de huilã se va apel a la un import.

Monika BACIU