Cecilia Vormair, tânãra din Petrosani care si-a aruncat bebelusul la un container de gunoi pentru a scãpa de el, a primit sase ani de închisoare cu executare. Femeia poate face recurs.

Judecãtorii hunedoreni au decis sã o pedepseascã pe mama denaturatã care si-a aruncat nou-nãscutul la gunoi fãrã a avea remuscãri si au trimis-o dupã gratii pentru urmãtorii sase ani. Cecilia Vormair de 21 de ani din Petrosani, a încercat sã-i convingã pe magistratii Tribunalului Hunedoara, unde s-a judecat cauza, cã nu a intentionat sã-si omoare bebelusul si cã nu poate fi vorba de tentativã de omor cum au încadrat procurorii fapta. Judecãtorii nu s-au lãsat convinsi de încercarea tinerei, mai ales cã în urma cercetãrilor s-a stabilit cã si-a premeditat fapta. „În data de 07.10.2013 instanta a respins cererea formulatã de inculpata V.C.M. pentru schimbarea încadrãrii juridice din tentativã la infractiunea de omor calificat (…) în infractiunea de vãtãmare corporalã gravã prev. si ped. de art.182 al.2 Cod Penal. Inculpata V.C.M. a fost condamnatã la 6 (sase) ani închisoare si 5 (cinci) ani interzicerea drepturilor civile, prev.de art. 64 lit.a teza a II-a , b, d si e Cod penal”, aratã judecãtorul Mihaela Timisan, seful Biroului de Informare si Relatii Publice al Tribunalului Hunedoara.

Cecilia Maria Vormair (foto), în vârstã de 21 de ani, nãscut singurã în apartamentul închiriat, împreunã cu concubinul ei, pe strada Saturn din cartierul Aeroport. Când a simtit cã i-a venit sorocul, femeia a plecat din pat de lângã iubitul ei, taximetrist în Petrosani, a mers într-o camerã alãturatã si a nãscut. Cu o foarfecã a tãiat cordonul ombilical si fãrã sã se gândeascã la viata bebelusului, l-a aruncat în gãleata de gunoi, dupã ce în prealabil îl înfãsurase în mai multe haine si într-o pungã din plastic. Si-a luat pe ea un hanorac cu glugã si s-a dus la containerul de gunoi din apropiere, unde a aruncat copilul, fãrã sã aibã nici o remuscare. Femeia s-a comportat apoi de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat, iar anchetatorii au aflat cã nici mãcar iubitul ei nu a realizat cã nãscuse. În tot acest timp a fost lucidã si si-a premeditat fapta, au stabilit anchetatorii. Motivul pentru care a vrut sã scape cu orice pret de bebelus a fost acela de a nu-si „periclita relatia sentimentalã cu iubitul ei”.

Maximilian Gânju