6Liftul în care un copil a cãzut în gol într-un bloc turn din Petrosani, era sigur. Tocmai fusese verificat în aprilie, dar bunicul copilului a vrut sã îl repare, pentru cã se strica din vina celor care reparã acoprisul.

Cei care au în grijã ascensoarele din Petrosani spun cã liftul în care un copil de trei ani a cãzut în gol era sigur. El a fost verificat în primãvarã si nu se exclude posibilitatea ca acesta sã fi avut mici disfunctionalitãti din vina celor care lucreazã la repararea acoperisului si care au cãrat materiale cu el. Totusi, vina ar putea fi a bunicului, care a lucrat neautorizat, timp în care micutul s-a strecurat prin usa deschisã si a cãzut în gol. „Copilul se afla cu bunicul lui, ascensorul era defect, iar bunicul lui a încercat sã repare liftul. Nu stiu ce cãuta, cã nu avea voie. A deschis usa la etajul 7, copilul a tâsnit pe lângã el si a cãzut în put”, a declarat Istvan Hodos, maistru liftier.

Cei de la lifturi nu înteleg ce a cãutat locatarul sã repare liftul, pentru cã era suficient un telefon la dispecerat si se evita tragedia. Asta chiar dacã l-au stricat cei care lucreazã în bloc. „Noi, întotdeanuna, când am fost solicitati, am intervenit. În blocul acela se fac lucrãri la acoperis, sunt tot felul de nestiutori, care îsi bagã mâna. Ne-au bãgat tigle sparte, au tras de pârghii.Omul nu avea ce sã caute acolo”, a mai adãugat Hodos.

Liftul cu pricina a fost oprit pânã la finalizarea cercetãrilor, iar politistii am demarat o anchetã. În plus, si organele abilitate verificã starea tehnicã a ascensorului.

Între timp, copilul a fost transferat la o clinicã din Timisoara.  În Petrosani, spun liftierii, din totalul celor 37 de lifturi, 34 au avizul ISCIR, iar restul sunt în acest moment oprite, pentru cã locatarii nu au bani de reparatii.

Diana  Mitrache