7Vesti bune pentru minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Din aceastã sãptãmânã îsi vor primi bonurile de cãrbune pentru încãlzire a anuntat conducerea companiei energetice.

Temerile ortacilor din Valea Jiului, cuprinsi în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, cum cã nu-si vor mai primi ratiile de cãrbune pentru încãlzire sau tichetele pentru termoficare sunt risipite de conducerea companiei energetice hunedorene.

Minerii din fostul SNH vor beneficia de aceleasi drepturi ca si pânã acum negociate cu administratia fostei companii miniere, respectiv subventia la energia termicã, chiar dacã fac parte în prezent din Complexul Energetic Hunedoara.

„Bonurile de cãrbune sunt acum pe Complexul Energetic Hunedoara si se dau în toamna aceasta. S-au si tipãrit la o tipografie. Acum dãm bonuri care o sã fie valabile mult timp de acum înainte. Este stabilitã valoarea lor si le trimitem la unitãtile miniere de unde angajatii sã si le ridice.

Valoarea acestor bonuri a rãmas aceiasi ca si anul trecut”, a declarat Nicolae Drãgoi, director adjunct CEH.  Gratuitãtile la energia termicã au fost, conform Contractului Colectiv de Muncã, anul trecut de trei bonuri la familisti si douã bonuri la nefamilisti. Ortacii care locuiesc la case si se încãlzesc cu cãrbune, vor primi imprimate tip, cu care se vor prezenta Coroiesti, de unde vor primi combustibilul solid, iar cei care locuiesc la bloc, vor avea bonuri diferite care vor fi depuse la societãtile de termoficare din Valea Jiului.

Maximilian Gânju