Mai multi tineri, printre care fiul unei doamne consilier judetean si cel al fostului inspector general din învãtãmânt, s-au scandalizat într-un club din Petrosani si au fost condusi de politisti la sediu. Nu e pentru prima datã când aceste „beizadele” ajung sã dea declaratii la politie, noaptea, iar surse din anturajul lor sustin cã acum câteva sãptãmâni au provocat un scandal monstru într-o benzinãrie din localitate.

Vineri seara, Daniel, fiul consilierului judetean PP-DD, Dorina Plescan, a ajuns la politie, în urma unei altercatii cu un grup de tineri în care se afla si fiul lui Alexandru Lãutaru, fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara. Potrivit celor de la clubul Keops, tinerii au devenit violenti si, la un moment dat au început sã arunce cu obiectele pe care le gãseau în curtea localului. Nu a durat mult, iar angajatii clubului au chemat politia.

1-1„Noi am sunat dupã politie, pentru cã unul dintre ei, fiul lui Lãutaru, a luat o ladã si a aruncat-o în în curtea localului. Atunci am considerat cã cearta lor a degenerat si, pentru cã nu sunt la primul incident niciunul dintre ei, am chemat politia. Au dat apoi declaratii, cã au fost luati la sediu”, spun angajatii clubului. Politistii i-au sanctionat contraventional pentru tulburarea linistii publice. Nu este pentru prima datã când cei doi copii de bani gata provoacã astfel de scandaluri în public. Surse din anturajul lor sustin cã, în urmã cu câteva sãptãmâni, unul dintre ei a provocat un alt scandal într-o benzinãrie din Petrosani.

Acuzã politistii de agresiune

Daniel Plescan sustine cã a fost bãtut chiar în sediul politiei de cãtre politistul care ar fi trebuit sã îi ia declaratia si care se fãcea cã se împiedicã, pentru ca imediat sã-l loveascã în abdomen sau în zona ficatului. „M-au luat din fatã de la la non – stop (n.r. un magazin de lângã clubul unde s-a întâmplat altercatia), m-au bãgat în masinã si m-au dus la Politie. În sediul politiei, politistul respectiv se fãcea cã se împiedicã si mã lovea cu piciorul. M-a calcat intentionat pe mânã, i-am spus cã sunt operat si mi-a spus cã suferã! Am martori care au auzit când strigam si le spuneam sã nu mai dea în mine, cã nu-s pe timpul comunistilor. Erau mai multi politisti în birou, dar niciunul nu a intervenit. M-a lovit în burtã, la ficat”, sustin Daniel Plescan (24 de ani). Desi a refuzat sã dea vreo declaratie, cel putin în acel moment, acesta a fost tinut în sediul politiei de la 3 noaptea, pânã la ora 14 a doua zi, când a venit avocatul sãu si doar atunci au fost de acord sã-l elibereze. Plescan este decis sã-i facã plângere politistului pentru agresiune atât la IPJ Hunedoara, cât si la Ministerul de Interne, dar spune cã îl va da si în judecatã. Fiul consilierului judetean Dorina Plescan  s-a prezentat ieri la Spitalul de Urgente Petrosani, iar diagnosticul stabilit de medici este “contuzie metacarp drept, echimozã unicã deltoid anterior, contuzie abdominalã superioarã dreaptã. Afirmativ agresiune”.

Cercetãri încrucisate

Pe de altã parte, Adriana Voinea, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara, a precizat cã “dacã acesta considerã cã i-au fost lezate drepturile poate face plângere atât la Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara, cât si la Parchet”.

1-2Numai cã, aceasta mai spune cã si Plescan este cercetat la rândul sãu pentru sfidarea organelor judiciare, lovire si alte violente. “Politistii au fost sesizati de agentul de pazã cu privirela producerea altercatiei, iar echipa operativã care s-a deplasat la fata locului a stabilit cã acesta a provocat altercatia. Împreunã cu alte trei perosane a fost condus la sediul Politiei Petrosani, dar pe drum a adresat cuvinte jignitoare si amenintpri cu acte de violentã, drept pentru care a fost nevoie de imobilizarea si încãtusarea lui, conform procedurilor”, a mai spus sursa citatã anterior.

Diana Mitrache

Carmen Cosman