10Nici la Straja si nici în Retezat, nu mai functioneazã niciun punct de interventie Salvamont. Salvatorii montani activeazã voluntar, în week-end-uri, doar la solicitãrile importante. “ Punctele de permenantã Salvamont atât din zona centralã a Retezatului cât si din Straja, sunt retrase cu data de 20 septembrie.

 La acest moment, nu se mai face permanentã în niciunul din puncte pânã la începerea sezonului, doar la sfârsit de sãptãmânã la solicitarea vreunui grup sau a unei activitãti de masã care s-au putea întâmpla în cele douã masive, Vâlcan si Retezat”, ne-a declarat George Resiga, sef Salvamont Lupeni.

De altfel, aceastã situatie se datoreazã faptului cã salvatorii montani de la Lupeni nu si-au mai primit banii de câteva luni.

“ În primul si-n primul rand este vorba de partea financiarã. Din pãcate, nu avem bani pentru a putea continua si în aceastã perioadã. Dar, pânã la începerea sezonului, sperãm cã administratia localã pe raza cãruia existã zona schiabilã, în conformitate cu legislatia în vigoare, sã facã finantarea pentru aceastã activitate”, a mai precizat Resiga.

Luiza Andronache