Reactii la declaratiile neelegante la adresa colegilor ale presedintelui PSD Petrosani, Ioan Rus: ”Dacã deschidem noi ”cutia Pandorei” nu-l va avantaja pe dl. Rus… Dacã este sã vorbim în citate si eu citez cã la dânsul limba ar trebui corectatã din creier pentru a nu mai spune asemenea enormitãti. În rest, îi doresc sãnãtate si succes!” – dr. Octavian Popescu, fost membru cu vechi state în PSD Petrosani.

În rândul liderilor politici de orice nivel s-a constatat o atitudine lipsitã de elementarul bun simt fatã de cei care aleg sã plece din partidul în care au activat. Afirmatii precum ”nu e nici o pierdere”, ”sunt destui care îi vor lua locul”, ”si asa nu a fãcut nimic” etc., etc., aratã lipsa de consideratie si usurinta cu care se leapãdã de cei care, la un moment dat, nu se mai regãsesc într-un colectiv si aleg despãrtirea.

Este si cazul recent din PSD Petrosani în care un membru vechi a ales sã plece – dr. Octavian Popescu -, iar un altul – Costel Postolache – s-a rãtat nemultumit cã presedintele de partid a coborât prea mult stacheta activismului politic. Atitudinea presedintelui social-democratilor de la Petrosani, Ioan Rus, a fost pe acelasi calapod: ” Din ãstia care vin pe un an si pleacã peste un an sunt destui”.

3-1Apoi, acelasi lider a fãcut o multime de ”declaratii belicose” la adresa membrilor de partid pe care îi conduce, atitudine care scoate la ivealã lipsa de consideratie pentru om, în general, si pentru colegi, în special. Urmare a acestora, s-au acutizat nemultumirile în sânul organizatiei, iar reactia dr. Oactavian Popescu – cel care a stat alãturi de PSD încã din anul 2000, iar membru, oficial, a devenit în 2008, muncind si sustinând consistent campaniile fostului sãu lider – a venit dupã ce primele reactii de indignare s-au atenuat.Este vorba de materialul apãrut în Cronica VJ, ‚El lidero’ PSD Petrosani, personaj SF: ”am oameni care joacã pe alte unde…”

”Ca sã vorbesti atâtea enormitãti la adresa colegilor, denotã multã lipsã de caracter. Dacã deschidem noi ”cutia Pandorei”, lucru ce nu-l va avantaja pe dl. Rus, si inventariem activitatea domnului Ioan Rus comparativ cu a noastrã, din anul 2000 si pânã acum, de când stiu eu, asa ca sã se vadã, îsi va aduce, cu sigurantã, aminte exact ce am fãcut pentru el si pentru Petrosani. Dacã este sã vorbim în citate si eu citez cã la dânsul limba ar trebui corectatã din creier pentru a nu mai spune asemenea enormitãti. În rest, îi doresc sãnãtate si succes!” – a declarat dr. Octavian Popescu.

De precizat cã plecarea din PSD Petrosani, dr. Octavian Popescu si-a motivat-o astfel: ”Locul meu nu mai este în PSD Petrosani, nu mã mai regãsesc acolo, pentru cã organizatia este într-o permanentã stare de letargie. De când am intrat în PSD, nu am cãutat functii, nu am cerut functii, am stat din convingere si am încercat sã-mi aduc contributia la acest partid”.

Din septembrie, acesta este membru PNL Petrila, pentru cã ”am rãmas surprins plãcut de modul cum este condusã de presedintele Costel Avram.

A fãcut într-un an de zile dintr-o organizatie fãrã prea mari pretentii, una foarte activã si importantã pe esicherul politic din estul Vãii Jiului” – a fost precizarea celui de care s-a lepãdat neelegant liderul PSD Petrosani.

Ileana Firtulescu