Se reiau lucrãrile la DN66A Câmpu lui Neag – Herculane

Lucrãrile la drumul de la Câmpu lui Neag spre Herculane, DN66A,  vor avea finantare. Investitia este în proces de derulare, iar banii urmeazã sã fie alocati atât de la Bugetul de Stat cât si din Fondul European de Dezvoltare Regionalã.

Artera rutierã denumitã generic „drumul lui Bãsescu” va primi fonduri pentru a fi terminatã, în  aceastã toamnã, iar de anul viitor vor putea sã fie reluate lucrãrile efectiv.

Senatorul PSD Cosmin Nicula a declarat cã s-au gãsit fonduri, dar lucrãrile la drumul Câmpu lui Neag – Heculane vor fi demarate cu 1 mai 2014. „ Dupã cum am promis am reusit ca aceatsã investitie sã o cuprindem în buget. Banii vor veni de la Fondul European de Dezvoltare Regionalã, respectiv în procent de 15 la sutã din bugetul de stat. Vorbim despre suma de 59,4 milioane de euro”, a spus Cosmin Nicula.

Pânã la data de 1 mai 2014, când se vor relua lucrãrile la DN 66A urmeazã etapele ce tin de modul de organizare a licitatiei de atribuire, fiind vorba despre tronsonul numãrul 3 în lungime de 22 de kilometri. “ De 10 ani toatã lumea vorbeste despre aceastã investitie, cât de utilã este, dar fondurile au întârziat sã aparã. Acum am reusit sã gãsim si fondurile necesare pentru reluarea acestor lucrãri”, a mai precizat Nicula.

Constructia soselei ce leagã Câmpu lui Neag de Herculane a început în anul 1999, însã, în ultimul deceniu au fost construiti doar 20 de kilometri din DN 66A. Asfaltul a ajuns pânã în zona denumitã Câmpusel, la km 47+ 700. Practic, DN66 A se construieste pe un drum forestier vechi, ridicat la rangul de arterã nationalã în 1999, pe vremea când Traian Bãsescu era ministrul Transporturilor.

Turistii ar putea fi impresionati de peisajul ce strãbate douã parcuri nationale, Domogled – Valea Cernei si Retezat. Artera ar da o nouã deschidere Vãii Jiului si turismului de aici, dar existã si asociatii ecologiste care spun cã buldozerele si excavatoarele pot distruge oricând 30 de hectare din ultimul Peisaj Forestier Intact din zona de climã temperatã a Europei, pentru a face loc tronsonului trei din DN 66A.

Drumul a fãcut întotdeauna si obiectul tuturor campaniilor electorale.

Marius MITRACHE

2 comentarii la „Se reiau lucrãrile la DN66A Câmpu lui Neag – Herculane

 • 4 octombrie 2013 la 08:28
  Permalink

  Doamne da sa vedem si drumul asta deschis,ca atuncia vom vedea ce motive mai baga primarul Uricaniului ca nu avem locuri de munca(atuncia nu vom mai fi fund de sac).

  Răspunde
 • 4 octombrie 2013 la 08:50
  Permalink

  In sfarsit o veste buna pentru Valea Jiului !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.