7O echipã de experti de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã (INCD INSEMEX) din Petrosani va efectua expertiza tehnicã în cazul exploziei produsã în data de 1 octombrie dimineata la un imobil din localitate.

Directorul general al INCD INSEMEX Petrosani, Constantin Lupu spune cã din echipa tehnicã fac parte patru experti, care s-au deplasat la Resita pentru a preleva probe de la locul deflagratiei.

“Am fost solicitati de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin, institutia care a demarat cercetãrile în acest caz. Am rãspuns solicitãrii, iar o echipã formatã din patru specialisti din cadrul institutului s-a deplasat la fata locului pentru a aduna date si a preleva probe necesare expertizei. Urmeazã sã stabilim ce s-a întîmplat în acel loc”, ne-a declarat Constantin Lupu, director INCD INSEMEX Petrosani.

7-1Reamintim cã o explozie puternicã a avut loc la începutul lunombrie la o scarã a blocului 26 de pe Bulevardul Republicii din Resita. În urma deflagratiei o femeie de 70 de ani a decedat, iar alte trei persoane au ajuns la spital. Motivul exploziei s-a presupus cã ar fi fost faptul cã femeia folosea aragazul pentru a se încãlzi, dar specialistii de la INCD INSEMEX vor stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei.

Marius Mitrache