Specialistii INCD INSEMEX expertizeazã explozia din Resita

7O echipã de experti de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã (INCD INSEMEX) din Petrosani va efectua expertiza tehnicã în cazul exploziei produsã în data de 1 octombrie dimineata la un imobil din localitate.

Directorul general al INCD INSEMEX Petrosani, Constantin Lupu spune cã din echipa tehnicã fac parte patru experti, care s-au deplasat la Resita pentru a preleva probe de la locul deflagratiei.

“Am fost solicitati de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin, institutia care a demarat cercetãrile în acest caz. Am rãspuns solicitãrii, iar o echipã formatã din patru specialisti din cadrul institutului s-a deplasat la fata locului pentru a aduna date si a preleva probe necesare expertizei. Urmeazã sã stabilim ce s-a întîmplat în acel loc”, ne-a declarat Constantin Lupu, director INCD INSEMEX Petrosani.

7-1Reamintim cã o explozie puternicã a avut loc la începutul lunombrie la o scarã a blocului 26 de pe Bulevardul Republicii din Resita. În urma deflagratiei o femeie de 70 de ani a decedat, iar alte trei persoane au ajuns la spital. Motivul exploziei s-a presupus cã ar fi fost faptul cã femeia folosea aragazul pentru a se încãlzi, dar specialistii de la INCD INSEMEX vor stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei.

Marius Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.