Primãria Petrosani are un numãr insuficient de politisti locali

În continuare, si în toamna acestui an, administratia localã de la Petrosani are mari probleme la capitolul personal, în special în privinta politistilor locali.  La acest moment sunt foarte putini agenti care pot patrula efectiv si care pot derula si activitãti de prevenire sau constatare a abaterilor conform legislatiei în vigoare.

Acesta este si un motiv probabil pentru care soferii care au drum în zona centralã a localitãti, au început din nou sã parcheze neglijent pe dalele de marmurã din Centrul Civic sau în alveola construitã la intersectia cu drumul spre Malea, desi este clar cã acest lucru este interzis.  “Ne confruntãm cu aceeasi situatie, pentru cã cei plecati în stagiul de pregãtire de la Sadu, încã sunt în intervalul de acele trei luni. Acum, cãutãm solutii pentru îmbunãtãtirea situatiei”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul Municipiului Petrosani. Putini, asa cum sunt, doar anul acesta, în mai putin de o lunã de zile, politistii locali au dat aproape 50 de amenzi conducãtorilor auto care au parcat masinile în zone interzise din Centrul Civic.

Se mutã în sediul fostului Comisariat

Politistii locali de la Petrosani se pregãtesc sã se mute. În scurt timp, Serviciul de Politie Localã îsi va desfãsura activitatea într-o altã locatie, însã nu departe de cea actualã. Noul sediu va fi în incinta fostului comisariat de pe strada Constructorului si deja se lucreazã la amenajarea spatiilor.  “ În aceastã locatie functioneazã si serviciul de monitorizare, însã pentru mutarea efectivã mai este nevoie de achizitionarea unei centrale telefonice, pentru ca si dispeceratul sã functioneze tot aici. Acum, acest serviciu este în actuala locatie, cel din incinta fostului Spital de Psihiatrie”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul Municipiului Petrosani. De altfel, odatã cu aceastã mutare, s-ar mai diminua si problema personalului . Acum, la monitorizare stau câtiva politisti, iar la dispecerat altii. Odatã cu aducerea sub acelasi acoperis a celor douã servicii, o parte dintre acestia pot face patrulã. Schimbarea efectivã a sediului se va face pânã în iarna aceasta si la fel se va întâmpla si cu cu adãpostul pentru oamenii strãzii.

Luiza Andronache

Advertisements

Un comentariu la „Primãria Petrosani are un numãr insuficient de politisti locali

  • 3 octombrie 2013 la 21:07
    Permalink

    maleia dom’le, nu malea.

Comentariile sunt închise.