8Trei perchezitii au avut loc miercuri dimineatã în judetul Hunedoara, într-un dosar intrumentat de politistii de la IPJ Alba cu un prejudiciu calculate la 2,2 milioane de euro.  În total, au fost efectuate 18 perchezitii la locuintele si sediile mai multor persoane si societãti comerciale suspectate cã au creat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro prin activitãti ilicite în domeniul transportului rutier de persoane.

În judetul Alba au avut loc 11 perchezitii, douã au fost efectuate în Bihor, iar 3 în Hunedoara, dar au fost scotocite de oamenii legii si sediile a douã societãti comerciale din judetul Alba, ce au ca principal obiect de activitate transportul public de persoane. „Din cercetãrile efectuate pânã în prezent au rezultat indicii cã reprezentantii celor douã societãti comerciale de transport, persoane din Câmpeni si Baia de Aries, ar fi impus angajatilor ce detin calitatea de conducãtori auto sã realizeze venituri tintã, pe fiecare rutã de transport, prin obtinerea de bilete subventionate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasãri. Pentru realizarea scopului, conducãtorii auto si-au stabilit legãturi cu diferite persoane din localitãti situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obtineau bilete de transport subventionate, ce erau ulterior folosite la decontare”, spune oficialii IGPR. Activitãtile ilicite au început în urmã cu patru ani pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judetelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj si Timis, iar politistii spun cã, pentru sporirea veniturilor, suspectii ar fi colectat si decontat în mod fraudulos cupoane statistice ale biletelor speciale pentru cãlãtorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de rãzboi, pensionarilor si persoanelor cu handicap. Prejudiciul cauzat prin aceste activitãti infractionale este estimat la 2.216.375 euro, adicã 9.862.873 de lei. „Actiunea a

fost organizatã pentru documentarea activitãtii infractionale a 24 de persoane dintre care

2 persoane juridice, cercetate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Politie Judetean Alba.

În cauzã a fost dispusã începerea urmãririi penale sub aspectul infractiunilor de înselãciune, complicitate la înselãciune, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub

semnãturã privatã si uz de fals”, mai spun reprezentantii IGPR. În urma actiunii de miercuri dimineata, 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, pentru audieri.

Carmen Cosman