11Membrii Ligii Sindicatului Pensionarilor Minieri din Valea Jiului care au pensii de pânã la 700 de lei vor primi un ajutor bãnesc din partea acestei formatiuni sindicale. 75 de persoane urmeazã a încasa câte 50 de lei, ca dar oferit cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice, marcatã în fiecare an pe data de 1 octombrie.

“Vom oferi si noi, cu oarecare întârziere, un ajutor financiar membrilor nostri de sindicat care au pensii mici, cu ocazia zilei vârstnicilor. Suma totalã de care dispunem este de 4.900 de lei. Membrii de sindicat, care au pensii de sub 700 de lei si care au plãtitã (la zi) cotizatia vor primi câte 65 de lei. Din aceastã sumã vom opri câte 15 lei, care vor merge la sindicat. Prin urmare, oamenii vor primi, efectiv, câte 50 de lei”, a declarat Ion Hortopan, presedintele Ligii Sindicatului Pensionarilor Minieri din Valea Jiului.

Înmânarea ajutoarelor financiare va avea loc în data de 9 octombrie. Dintre cei 75 de pensionari care vor intra în posesia “primei” cei mai multi (37) sunt din Petrosani.

Mircea Nistor