Si-a luat cu de la sine putere o bucatã de stradã aflatã chiar în „buza” DN 66. Este vorba despre fostul prefect Aurelian Serafinceanu, care, asa cum rezultã din documente, s-a fãcut stãpân peste o parcelã publicã, iar zeci de oameni nu pot fi bransati la canalizare din vina lui.

Constructorul care realizeazã bransarea oamenilor de pe strada Mãrãsesti din Petrosani si-a întrerupt activitatea, amenintat fiind de oamenii lui Aurelian Serafinceanu, deoarece acestia considerã cã le încalcã proprietatea. Totul se întâmplã în plinã stradã, iar din documentele emise de responsabilii din Primãria Petrosani reiese cã parcela cu pricina e una publicã. Nimeni, însã, nu a înteles sensul actelor doveditoare, iar cei de la Gerom obstructioneazã în continuare accesul muncitorilor.

„Lucrãrile la proiectul de reabilitare a canalizãrii din Petrosani se fac în baza unei autorizatii de constructie emisã de primãrie. Primãria Municipiului Petrosani a emis aceastã hotãrâre având în vedere faptul  cã se va lucra pe domeniul public. Sigur, acum a apãrut o adresã din partea societãtii, în care spune cã drumul spre strada Mãrãsesti e domeniu privat.2-1

Am fãcut adresã la primãrie, iar înapoi am primit o adresã prin care ni se confirmã cã strada Mãrãsesti este domeniul public al  municipiului Petrosani”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului. Cu toate acestea, lucrãrile nu pot continua, deoarece cei care spun cã sunt proprietari nu permit accesul muncitorilor.

„Din pãcate acolo lucrãrile au început si nu pot continua, fiindcã existã un conflict între constructor si o firmã din Petrosani. Trebuie sã rezolvãm cât mai repede, pentru cã altfel proiectul nu se va termina la timp, iar mai mult decât atat au venit ploile, iar oamenii de pe stradã nu pot merge acasã, din cauzã cã existã acea groapã mare si constructorul nu face nimic, fiindcã a primit amenintãri cã va fi dat în judecatã. Chiar ieri am avut o discutie cu primarul ca sã rezolve odatã situatia”, a mai adãugat Avram.

Portiunea cu pricina se aflã chiar la limita proprietãtii private, iar de câtiva ani a fost îngrãditã cu gard, fãrã ca cineva sã se sesizeze în aceastã privintã. Totul e iesit la ivealã doar când a fost nevoie sã se înlocuiascã o teavã, aflatã în acest loc.

Nu este pentru prima datã când firmele controlate de Aurelian Serafinceanu (nr: în acte Aurelian Serafinceanu nu apare cã ar detine niciuna dintre firmele sale, care nu sunt putine)  intrã în astfel de conflicte, iar în aceastã varã, au mai cerut si sã nu îsi achite factura la canalizare si au pierdut. Mai exact, una dintre societãtile controlate de fostul prefect de Hunedoara Aurelian Serafinceanu si administratã de Anne – Marie Bartalis, a dat în judecatã mai multe institutii publice, doar ca sã scape de plata datoriilor la canalizare. Însã, SC Gerom Real Estate a pierdut si avea în varã de achitat aproximativ 9.100 de lei pentru acest serviciu.

Am încercat sã obtinem si punctul de vedere al reprezentantilor SC Gerom Real Estate dar nici Aurelian Serafinceanu si nici Michael Melczer nu au putut fi contactati telefonic.

2-4

2-2

2-3

Diana MITRACHE