Defileul Jiului este un exemplu ce relevã nesimtirea oamenilor care nu dau doi bani pe ceea ce înseamnã curãtenia sau cel putin bunul simt. De ani de zile, atât presa cât mai ales reprezentantii Apelor Române, trag nenumãrate semnale de alarmã vizavi de poluarea Jiului, fenomen pentru care nu mai putem da vina pe nimeni, însã de fiecare datã, orice încercare este înfrânatã aproape din start.

“ Defileul Jiului este o zonã administratã de Apele Române si, întradevãr, vom avea niste actiuni si vom solicita primãriilor din Petrosani si Aninoasa sã ne sprijine cu ceva muncitori, pentru a putea întreprinde actiuni de igienizare si ecologizare a Defileului”,  au afirmat reprezentantii Apelor Române.

Patronii magazinelor de haine second hand dau dovadã de nepãsare si arogantã prin faptul cã mereu aruncã hainele uzate direct în apã. Cârpele agãtate de crengile de pe malul apei dezvãluie o imagine dezolantã, care parcã nu-si gãseste locul în miricul peisaj general al Defileul Jiului. Aproape periodic cei de la Apele Române din Craiova dau avertismente si somatii celor din Valea Jiului, pentru cã toatã mizeria de la noi ajunge cãtre ei, însã oricâte campanii de constientizare s-ar face pe tema asta, situatia va fi mereu aceeasi.

Luiza Andronache