9Pe un teren viran din Petrosani, transformat de o parte a localnicilor în groapã ilegalã de gunoi, va rãsãri un parc modern.

Edilii din Petrosani sunt decisi sã transforme un loc viran din cartierul Colonie din Petrosani într-o zonã de agrement, cu multã verdeatã si spatii de recreare.

Municipalitatea a lansat spre consultare planul urbanistic de detaliu pentru amenajarea de spatii verzi si construirea unui spatiu public de agrement în municipiului Petrosani, pe strada Grivita Rosie. Oricine doreste sã facã propuneri sau sugestii, poate sã o facã pânã în data de 16 octombrie, iar planul urbanistic poate fi consultat la sediul Primãriei Petrosani.

Cartierul Colonie din Petrosani, unul dintre cele mai vechi din Valea Jiului suferã la capitolul spatii verzi, în ciuda faptului cã oficialii primãriei au mai încercat sã amenajeze câteva parcuri, dar care nu au reusit sã treacã proba timpului. Asa cã, initiativa municipalitãtii a fost îmbrãtisatã imediat de localnicii care vor ca si zona lor sã arate bine.

Carmen Cosman