Apele Române au fãcut curãtenie în ape

10Peste 200 de saci de gunoi s-au umplut din albiile a câtorva cursuri de apã din Petrosani. Cei care au fãcut curãtenie au fost cei de la Apele Române, care au ales sã curete pâraiele de deseuri.

Nu mai putin de 50 de voluntari, toti angajati ai Sistemului Hidrotehnic din Valea Jiului, au venit sâmbãta trecutã sã curete albiile apelor. Actiunea lor s-a încadrat în contextul celei ce a avut  loc la nivel national sub genericul „Let’ s do it, Romania!”.

Angajatii care gestioneazã sistemul hidrotehnic al apelor din bazinul Jiului au ales sã vinã la lucru în ziua lor liberã si sã curete apele. Pentru asta s-au împãrtit pe sectoare si au curãtat totul. „Un numãr de 40 de salariatiai Sistemului Hidrotehnic Independent de la Petrosani al Apelor Române au curãtat albiile Jiului de Vest din zona Iscroni – Aninoasa, pârâul Maleia, din zona Pietei Centrale din Petrosani, pânã spre Maleia, inclusiv partea din zona centralã a Petrosaniului, acolo unde apa traverseazã cea mai importantã zonã din localitate si am urcat pânã în zona telescaunului din Parâng, pe cursul apei. Am scos 210 saci de deseuri pe care i-am transportat la groapa de gunoi din municipiul Vulcan”, a declarat Sorin Corici, seful Sistemului Hidrotehnic Independent al Apelor Române,  din Valea Jiului.

10-1Poluarea apelor se vede cu ochiul liber si, în repetate rânduri, cei care locuiesc în aval de Defileu, pe cursul Jiului, au reclamat tonele de PET-uri care le invadeazã orasul pe calea apelor. Toate se adunã de pe afluentii Jiului de Est sau a celui de Vest de la localnici, ori de la cei ce merg la picnick-uri pe marginea apelor de munte.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.