11Clubul copiilor din Petrosani si-a redeschis portile. Sute de copii însotiti de pãrinti au fost prezenti sâmbãtã la Clubul Copiilor din Petrosani unde au reînceput activitãtile. În prezenta oficialitãtilor, cei mici au asteptat cu nerãbdare sã revinã la cercurile pe care le frecventeazã.

”Am asteptat foarte mult, îmi place pictura si trebuie sã mai aleg încã un cerc la care sã particip”, spune o fetitã de 7 anisori. Alteia însã îi place gimnastica, iar toatã vacanta a asteptat sã se redeschidã Clubul Copiilor. ”Îmi place gimnastica si aici facce îmi place. Toatã  vara am asteptat momentul acesta sã vin sã fac gimnasticã si sã mândresc cu medaliile mele”, spune o micã gimnastã în devenire.

La deschiderea de sâmbãtã a fost prezent si Fabiani Prcsina, elevul care este cel mai bun pianist la nivel national. Bãiatul se mândreste si cu celelalte pasiuni si spune el cã are timp pentru toate, chiar si pentru scoalã. ”Am asteptat pentru cã o sã încep din nou karturile, o sã înceapã concursurile de condus, vom învãta mai repede, sper sã se dea o lege nouã sã putem sã învãtãm sã conducem la 16 ani si cu electronica abia astept pentru cã iar facem circuite si vom dezmembra, e partea mea preferatã. Pianul electronica, karturile, pictura si dezmembrarea sunt preferatele mele. Dacã vreau pot sã fac orice, toate cursurile de la scoalã, de aici, toate cursurile extracurriculare”, spune Fabiani Prcsina.

Alãturi de copii au fost si pãrintii care spun toti, într-un glas cã este mai bine pentru cei mici sã frecventeze cercurile de aici în loc sã stea în fata calculatorarelor.

” Este foarte benefic tinând cont cã îi ajutã foarte mult în dezvoltare, în crestere, în educatie si pe plan scolar si pe plan sportiv.

11-1E mult mai bine sã vinã aici decât sã stea în fata calculatorului si pentru noi ca pãrinti cã avem rezultate de pe urma lor si ei se mândresc cu ceea ce câstigã, cu medaliile pe care le primesc, cu efortul pe care îl depun, sunt mândrii de ceea ce fac”, spune o mãmicã.

Reprezentantii Clubului Copiilor spun cã asteaptã ca si pe viitor sã mai vinã pãrintii sã îi înscrie pe micuti la cursuri.

”Am ajuns la un început, anul scolar 2013-2014 ne-a adus sute de copii în curtea clubului, sunt foarte dornici sã participe la actiunile noastre, la cercurile  de electronicã, gimnasticã aerobicã, metalopolastice, informaticã, karting, avem ca si anul trecut cerc de picturã care se va desfãsura în zilele de joi de la ora 9 pânã la ora 18”, a spus Cosmin Kiss, directorul Clubului Copiilor din Petrosani. La deschirea noului an scolar de la Clubul Copiilor au fost prezenti si reprezentanti ai municipalitãtii din Petrosani care subliniazã importanta acestei isntitutii în dezvoltarea armonioasã a copiilor.

11-2”Ca în fiecare  an reprezentantii administratiei locale participã la deschiderea anului scolar la Clubul Copiilor pentru a arãta sprijinul pe care noi îl acordãm acestei institutii, pentru cã existenta unei astfel de institutii la nivelul orasului nostru are o importantã deosebitã dacã avem în vedere faptul cã ele au fost gândite si actioneazã ca niste institutii abilitate sã ofere educatie extrascolarã, sã faciliteze dobândirea de competente si aptitudini pentru copiii nostrii în domenii care nu se regãsesc în programele scolare. Astfel le dãm copiilor nostrii de a-si pune în valoare creativitatea, imaginatia, aptitudinile sportive, nu doar cele artistice pe care ei le au si as vrea sã subliniez si faptul cã pe lângã aptitudini copiilor le trebuie o bazã materialã corespunzãtor dotatã, au nevoie de un personal didactic bine pregãtit, toate aceste lucruri se regãsesc la Clubul Copiilor din Petrosani, ceea ce pe noi ne bucurã, iar premiile pe care ei le-au luat de-a lungul timpului aratã cã aici se desfãsoarã o activitate foarte bunã”, a spus Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani.

Copiii cu vârste cuprinse între 3 si 19 ani sunt asteptati aici pentru a-si petrece timpul liber cu folos, dar în acelasi timp într-un cadru de relaxare. Jucându-se ei pot dobândi anumite cunostinte.

Palmaresul copiilor de la Club este unul vast. În fiecare an, participantii obtin medalii, diplome si cupe, iar cel mai important aspect este faptul cã acumuleazã cunostinte prin joacã.

Monika BACIU