Cinci hunedoreni au ales o nouã meserie, cultivator de cannabis. Trei dintre ei au reusit sã planteze a suprafatã de aproximativ 25 de metri pãtrati, dar nu au reusit sã se bucure de recoltã, dupã ce pe firul afacerii au intrat ofiterii BCCO Alba – Iulia.

Potrivit comisarului sef Traian Berbeceanu, ofiterii BCCO Alba-Iulia (S.C.C.O. Hunedoara cu sprijinul Serviciului Antidrog ), au identificat pe raza municipiului Hunedoara un numãr de trei persoane, cu vârste cuprinse între 20-47 de ani, care organizaserã într-o zonã ruralã din apropierea orasului o culturã ilicitã de cannabis, pe o suprafatã de aproximativ 25 de mp  din care intentionau sã obtinã aproximativ 0,5 kg de cannabis pentru consum propriu.

Douã din cele trei persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce desfãsurau activitãti de îngrijire a culturii ilicite respective. Fatã de cele trei persoane, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – B.T. Hunedoara, a dispus mãsura interzicerii tara pentru o perioadã de 30 de zile, cercetãrile nefiind finalizate în cauzã.

De asemenea, în cadrul activitãtilor de combatere a traficului si consumului de droguri, ofiterii BCCO au identificat pe raza comunei Balsa alte douã persoane, care organizaserã într-o zonã cu acces dificil o culturã ilicitã de cannabis, pe o suprafatã de aproximativ 50 de mp., din care intentionau sã obtinã aproximativ 1 kg de cannabis pentru consum propriu. Cele douã persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce desfãsurau

activitãti de îngrijire a culturii ilicite respective. Ofiterii BCCO Alba-Iulia, sub

coordonarea procurorilor DIICOT,  efectueazã în continuare cercetãri pentru stabilirea întregii activitãti infractionale si a tuturor persoanelor implicate.

Marius Mitrache