Toate scolile din Vulcan sunt reparate, modernizate si utilaje cu tot ce trebuie. Ieri a avut loc receptia finala a proiectului integral de reabilitare si modernizare a unitatilor de invatamant de pe raza municipiului.

Primarul Gheorghe Ile si viceprimarul Angela Stoica impreuna cu aparatul propiu si constructori au facut receptia finala la proiectul Modernizarea unitatilor de invatamant: sc. gen. nr. 1, sc. gen. nr. 3, sc. gen. nr. 4, sc. gen. nr. 5, sc. gen. nr. 6 din municipiul Vulcan proiect finantat pe POR axa 3.4.

La sfarsitului anului trecut lucrarile erau realizate in procent de peste 85%, iar termenul de finalizare martie 2012.  Comisia de receptie formata din constructori, reprezentanti ai administratiei locale, tehnicieni, cadre didactice si directorii scolilor, a facut un tur complet al fiecarei unitati in parte.  S-a inceput cu cea mai grea lucrare, care a si durat mai mult decat celelalte: scoala generala Teodora Lucaciu.

Un lucru in premiera pentru scolile din Valea Jiului, este montarea unui lift in fiecare scoala din Vulcan, pentru deplasarea elevilor cu handicap. S-a trecut mai apoi la salile de clasa, unde s-au regasit si amintirile din copilarie.

“Va spun ca am emotii, pentru ca sunt intr-o scoala veche, dar totusi noua, care a fost refacuta integral. O scoala care arata superb, a viitorului. Cred ca  elevul care va sta in aceasta banca, in care stau eu, trebuie sa fie mandru ca a primit in dar o asemenea scoala”, a declarat Gheorghe Ile, primarul Municipiului Vulcan. Noutatile implementate prin acest proiect-pe langa reabilitarea integii infrastructure (pardoseli interioare,instalatii electrice de iluminat si forta, tamplarie interioara – exterioara eficienta energetic, reabilitare termica exterioara)mai sunt si montarea unor pompe de caldura si panouri solare carte vor produce la un cost foarte scazut energia termica pentru scoli; montarea de lifturi interioare speciale pentru persoanele cu dizabilitati sunt singurile scoli din tara care dispun de asemenea facilitate ,dotarea integrala a laboratoarelor de informatica,chimie,biologie,istorie,fizica,a salilor de sport:modernizarea terenurilor sportive aferente unitatilor scolare.lucrarile au fost receptionate fiind de buna calitate iar condiltile de educatie scolara sunt foarte bune.

si viceprimarul Angela Stoica si-a adus aminte de vremurile copilariei, atunci cand a intrat in sala de clasa unde a invatat ea.

Luiza Andronache