7Investitia în proiectul de supraveghere video a municipiului Petrosani se dovedeste eficient. Zeci de filmãri au ajuns dela la politie si sunt parte componentã a  dosarelor de cercetare penalã instrumentate de oamenii legii.

Chiar dacã înainte de implementare proiectul a stârnit controverse, iar unii localnici se simteau urmãriti de “ochiul de sticlã”, sistemul de supraveghere video implementat de municipalitatea din Petrosani îsi dovedeste eficienta. “Pânã acum, de când avem acest sistem de supraveghere video, am dat 20 de CD-uri cãtre politie la solicitarea acestora. Sperãm cã imaginile vor fi utile pentru solutionarea dosarelor aflate în lucru”, a  declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã.

Datele înregistrate de camerele de supraveghere sunt prelucrate de Serviciul de Politie Localã, iar informatiile înregistrate sunt destinate utilizãrii de cãtre operator, adicã Municipiul Petrosani, în scopul supravegherii ordinii si linistii publice, descurajãrii actelor infracâionale. De precizat cã prelucrarea imaginilor este semnalatã prin afise amplasate în fiecare zonã monitorizatã, respectiv Piata Victoriei, zonele verzi si parcurile situate în vecinãtatea strãzii 1 Decembrie 1918, strada 1 Decembrie 1918 – din Piata Victoriei pânã la intersectia cu strada Nicolae Bãlcescu, strada Nicolae Bãlcescu si intersectiile dintre cele douã strãzi mentionate anterior cu celelalte strãzi de pe traseul lor.

Proiectul de supraveghere video a zonei centrale din municipiul Petrosani, finantat din fonduri europene, a costat 630.437 lei, din care valoarea finantãrii nerambursabile este de 535.655 lei.

Carmen Cosman