Bãrbatul care a violat în urmã cu circa douã sãptãmâni, o tânãrã de 19 ani din municipiul Lupeni, a fost arestat preventiv. Recidivistul fusese cercetat în stare de libertate.

Totul s-a petrecut pe 14 septembrie, iar o tânãrã de 19 ani din Lupeni, a fost violatã de un individ în vârstã de 34 de ani pe care-l cunostea din vedere. Femeia lucra la un bar unde bãrbatul acuzat de viol îsi petrecea timpul, iar în noaptea de 13/14.09.2013, a fost acostatã de acesta si i-a propus sã o conducã spre casã.

Dupã ce au ajuns pe o alee întunecatã, bãrbatul a scos un cutit si a amenintat-o pe tânãrã. Apoi a fortat-o sã-l urmeze la apartamentul unui prieten, unde, tot sub amenintarea cutitului, a obligat-o sã consume bãuturi alcoolice si sã –i satisfacã poftele. Dupã ce a scãpat de violator, tânãra s-a dus la Politia Lupeni si a depus plângere pentru viol.

Procurorii au decis însã cã-l pot cerceta în libertate pe bãrbat desi era recidivist, pentru infractiunile de lipsire de libertate în mod ilegal si viol. În tot acest timp, au fost administrate mai multe probe la dosar, iar ieri-miercuri, anchetatorii au decis cã bãrbatul nu poate fi lãsat în libertate.

Politistii din Lupeni si procurorii au cerut magistratilor Judecãtoriei Petrosani arestarea preventivã a lui Adrian Ioan G. , iar judecãtorii au încuviintat cererea.

„Parchetul a formulat propunerea de arestare preventivã a inculpatului pentru infractiunea de viol prevãzutã de articolul 197 alin. 1, C.P. si infractiunea de lipsire de libertate, prevãzutã de art. 189, alin. 1, CP. Judecãtoria Petrosani a emis mandat de arestare preventivã pe 29 de zile”, a declarat procuror Dumitru Ilinca, purtãtor de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani.

Politistii din Lupeni au pus în aplicare mandatul de arestare, iar violatorul a fost dus în arestul IPJ Hunedoara.

Carmen COSMAN

Maximilian Gânju