Dupã ce a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare, ex-primarul Devei, Mircia Muntean, se va întoarce la UNPR, sustin surse politice. Muntean este acum „liber” de partid, dupã ce în vara acestui an a fost explus automat din PDL, dupã prima condamnare pronuntatã de Înalta Curte de Casatie si Justitie, rãmasã acum definitivã.

Rãmas fãrã sustinere politicã si condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare deputatul independent Mircia Muntean îsi negociazã reîntoarcerea la UNPR, sustin surse politice. Muntean a fost doar câteva luni în UNPR, de unde a fugit la PDL pentru a avea sanse reale de a accede în camera Deputatilor. Chiar si asa, a ajuns deputat la redistribuire, din cauzã cã nua  strâns destule voturi pentru a-si asigura un fotoliu „plin”, fãrã emotii. Fost liberal de frunte, ex-primarul Devei a fost nevoit sã îsi caute alt partid care sã-l sustinã, dupã ce în data de 3 mai 2011 a fost exclus din PNL. I s-a reprosat faptul cã si-a atacat vehement, mai multe luni o paret a colegilor din partid, printre care si actualul presedinte al Senatului, Crin Antonescu. La doar o sãptãmânã de la excluderea din PNL, Mircia Muntean s-a inscris in UNPR, primind chiar postul de vicepresedinte la nivel national. La alegerile locale din vara anului trecut a încercat sã obtinã postul de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, din partea aliantei UNPR – PDL, dar fãrã succes. A pierdut alegerile la peste 19.000 de voturi fata de Mircea Ioan Molot, iar în august 2012 a dezertat din UNPR pentrua  trece la PDL, formatiune politicã din partea cãreia a candidat pentru un post de deputat. A reusit sã intre la mustatã în Parlament, unde a ajuns doar prin redistribuire.

În vara acestui an, însã, dupã ce prima instantã l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare a fost exclus din PDL si a rãmas deputat independent. „Vã informãm cã deputatul Mircia Muntean si-a pierdut calitatea de membru al PDL ca urmare a unei condamnãri penale în primã instantã. Potrivit statutului Partidului Democrat Liberal, orice condamnare penalã conduce automat la pierderea calitãtii de membru de partid”, au informat, în luna iulie, reprezentantii PDL Hunedoara.

Acum, Mircia Muntean se pregãteste sã facã un nou pas, dar de aceastã datã înapoi, si sã se reîntoarcã în UNPR, cã alternativã oricum nu are.

Carmen Cosman