8Dupã ce au atacat toate clãdirile vechi si au sãpat dupã fier vechi, acum magnetii dau atacul la drumul mare. Cãutãtorii de metale au recuperat tot fierul si au lãsat un viaduct din Petrosani fãrã parapeti de sprijin.

Circulatia rutierã pe unicul viaduct rutier din municipiul Petrosani este grav afectatã, dupã ce hotii de fier vechi au spart parapetii din care au recuperat fierul. Nicio traversã nu a rãmas „nescormonitã” de magneti, iar soferii sunt obligati sã circule foarte prudent în acest loc. În ultima vreme, hotii au lucrat intens si din viaduct au mai rãmas doar câteva borne si ele mãcinate de ciocanele magnetilor.

Totul s-a petrecut relativ recent, iar rãmãsitele fostului zid de sustinere sunt acum singurele care mai asigurã marginea drumului.

Asta se întâmplã aproape de centrul orasului, iar soferii, mai ales cei care aleg aceastã rutã noaptea, când nici iluminatul public nu e ideal, riscã sã sarã delapeste 10 mînãltime, pentru cã zidul de sprinin nu a rãmas numai fãrã balizele luminoase, dar nu mai are nici traverse de sprijin. Cât despre implicarea celor care gestioneazã artera rutierã, nici nu încape vorbã. Asta pentru cã nimeni nu a sesizat pericolul ce îi pândeste pe soferi, iar magnetii au lucrat în voie.

Diana Mitrache