Politisti cercetati pentru neglijentã în serviciu

Doi politisti din Uricani sunt cercetati de superiori pentru cã ar fi îngãduit ca un om de afaceri din oras sã circule cu autoturismul, desi nu mai avea acest drept. Cei doi angajati ai IPJ Hunedoara,  au avut nevoie de o adevãratã muncã de convingere pentru a constata cã afaceristul este în ilegalitate. Dacã se constatã cã au închis ochii, ar putea fi cercetati penal de procurori.

Un afacerist din Valea Jiului care a avea dreptul de conducere suspendat, circula cu autoturismul prin regiunea minierã, fãrã sã-i fie teamã cã va fi prins de politisti. Bãrbatul a fost implicat într-un accident rutier cu victime, în municipiul Lupeni, a fost scos de sub urmãrire penalã, însã dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice i-a fost suspendat temporar. Abia de luna viitoare se putea urca legal la volan, însã acest lucru nu l-a împiedicat sã circule prin localitatea învecinatã, Uricani. Luni, politistii au fost sesizati telefonic de o persoanã, dupã ce omul de afaceri s-a urcat la volan, iar agentul ajuns la fata locului, în loc sã constate infractiunea, mai cã jura cã afaceristul conduce legal. Nici colegul lui din dispeceratul Politiei Uricani, cãruia i se ceruse sã verifice dreptul de circulatie nu a descoperit ceea ce era evident. Cum afaceristul n-a putut sã le prezinte permisul si nici dovada de circulatie, agentul l-a chemat la sediul Politiei Uricani pentru a clarifica situatia. Abia acolo si dupã ce au fost sesizasi si superiorii lor, cei doi politisti si-au dat seama cã au în fatã un sofer care conducea ilegal.

Graba, bat-o vina!

1-1Dispecerul cãruia i-a cerut sã verifice dacã omul de afaceri are voie sã urce la volan, si-a recunoscut vina. Politistul a spus cã s-a uitat în baza de date, a vãzut cã permisul este valid, si n-a mai observat si mentiunile. „Eu am vãzut acolo cã e valid. E o mentiune micutã sus (n.r. în baza de date unde se specificã sanctiunea) si restul scrie permis valid… etc. A fost repede, am gresit…”, a explicat politistul din dispecerat, desi i s-a cerut de trei ori sã verifice. Colegul sãu din teren care era convins cã afaceristul este

în ilegalitatea desi nu i se prezentase nici carnetul de conducere si nici dovada, a refuzat orice comentariu. Soferului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fãrã a avea drept. Cei doi politisti vor trebui sã rãspundã acum în fata superiorilor cel putin pentru neglijentã. „Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara a demarat o anchetã internã în cazul celor doi politisti din cadrul Politie Uricani”, a precizat inspectorul principal Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Pe fir ar putea intra si procurorii dacã se va constata cã politistii au încercat sã-l favorizeze pe afacerist.

Maximilian Gânju

3 comentarii la „Politisti cercetati pentru neglijentã în serviciu

 • 25 septembrie 2013 la 12:37
  Permalink

  Ce afirmatii ieftine de militieni …normal ca se vede si de pe Luna ca cei doi au incercat sa-l scape basma curata pe ” afacerist ” …daca nu era sesizarea telefonica , totul era ok . Daca era un om obisnuit ce nu reprezinta interes , era umflat cu tot cu pene . Conform legilor in vigoare …:)

  Răspunde
 • 26 septembrie 2013 la 16:29
  Permalink

  Dintre toate prostiile pe care le-a facut domnul agent spagar sef Nour, doar despre acest mic incident se stie? Socant!

  Răspunde
 • 29 septembrie 2013 la 02:45
  Permalink

  e, domn politist stie cum e sa conduci fara carnet 🙂 cunoastem.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.