Chiar dacã a încercat sã scape  în instantã de executarea silitã, miliardarul Alin Simota nu a reusit sã înduplece judecãtorii. Magistratii de la Judecãtoria Petrosani i-au respins cererea, dar sentinta poate fi atacatã cu recurs.

Timp de 9 luni, omul de afaceri Alin Simota a încercat sã blocheze executarea silitã în contul creditului luat în luna ianuarie 2009 de la Banca Intesa Sanpaolo România si nerambursat în totalitate. Actiunea în instantã a fost depusã  de miliardarul din Petrosani la finele lunii decembrie, iar procesul s-a judecat la Petrosani timp de 9 luni, însã sentinta i-a fost defavorabilã lui Simota care nu a putut împiedica executarea silitã.  Intesa Sanpaolo IMI Bank România  a câstigat încã de acum doi ani procesul cu firma controlatã de Alin Simota si a învestit chiar sentinta cu formulã executorie, însã omul de afaceri a mai încercat odatã sã se opunã executãrii silite. De precizat cã pentru Simar Comimpex s-a deschis procedura falimentului, societatea fiind  îngropatã în datorii, inclusiv la bugetul de stat.

I -a scos blocul la vânzare

2-1Oricum, în contul datoriei pe care o înregistreazã, banca a scos la licitatie blocul de locuinte pe care Alin Simota îl detine în zona Spitalului de Urgentã Petrosani. Tocmai pentru constructia imobilului, Alin Simota a contractat acest credit bancar, iar calculele initiale erau profitabile. Apartamentele, cu finisaje de lux, au fost scoase la vânzare la preturi cuprinse între 35.000 si 50.000 de euro, dar pretul a fost considerat prea ,mare pentru piata Vãii Jiului. Niciun apartament nu a fost vândut, iar creditul nu a fost rambursat în totalitate, asa cã banca a decis sã execute silit firma omului de afaceri. Licitatia publicã este programatã pentru data de 27 septembrie, iar pretul de plecare pentru acest imobil pleacã de la suma de 5. 280.000 de lei, fãrã TVA.

Carmen Cosman