Sute de oameni stau de cu searã la cozi interminabile ca sã primeascã alimentele din comunitatea europeanã, dar în urma lor e dezastru. Asta se întâmplã la Petrosani, în centrul orasului, acolo unde este punctul de distributie al alimentelor.  Nimeni nu întelege logica acestei actiuni, dar toti observã cum, în centrul orasului, gunoaiele zac în urma lor.

Pentru cã se instaleazã de seara la coadã, multi îndurã frigul de peste noapte cum pot, iar pentru a se încãlzi  folosesc tot felul de licori. Nu e greu de observat, pentru cã recipientele pe care le folosesc peste noapte rãmân pânã a doua zi peste tot.

3-1Cu ele e „ornatã” scara oficiului local de Postã, ori geamurile unui magazin din apropiere. Toate din cauzã cã oamenii se tem cã nu vor mai prinde alimente si atunci stau ore bune pe stradã. „E optiunea lor sã stea de cu seara la rând. Noi i-am anuntat cã ajung alimentele pentru toti si le vom distribui pânã epuizãm toti beneficiarii. Pãrerea mea e cã ei se tem cã vor pãti ca si anul trecut când nu a fost ulei, dar acum avem promisiunea cã alimentele ajung pentru toti. Ei, însã, fac liste si stau aici de pela 8 seara”,a declarat Cristina Mraz, sefa Serviciului Public Local de Asistentã Socialã din  Petrosani.

Cât despre gunoiul rãmas, cei care distrubuie alimentele, pot doar sã confirme cã lucrurile stau asa cum le vede toatã lumea. „Din pãcate, asa este. Rãmân guoaie în urma lor si se vede cu ochiul liber ce lasã”, a mai spus Cristina Mraz. Numai în Petrosani sunt aproximativ 3.200 de oameni pe liste, pentru a lua alimentele din spatiul european.

3-2Cei de la serviciul de asistentã socialã, însã, au dat asigurãri cã alimentele vor ajunge pentru toatã lumea, chiar dacã multi nu vor sta la cozi.

Diana Mitrache